-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Paskutinė numušto lėktuvo piloto žinutė žmonai: „Netrukus būsiu namuose“

Numušto Malaizijos lėktuvos „Boeing 777“ vienas iš pilotų Wanas Amranas, pilotavęs orlaivius jau ketvirtį amžiaus, prieš pakylimą parašė žmonai trumpąją žinutę. „Netrukus būsiu namuose“, – atskrido pranešimas iš Amsterdamo į Kvala Lumpūrą. Jo lėktuvas sudužo po kelių valandų, rašo tvn24.pl, cituodamas „The Wall Street Journal“.
Žuvusio piloto Wano Amrano dukterėčios Abdul Rahman ir Jamila
Žuvusio piloto Wano Amrano dukterėčios Abdul Rahman ir Jamila / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Visa žuvusio piloto šeima atvyko į Kvala Lumpūro oro uostą, kuriame kartu su beveik 300 keleivių turėjo nusileisti W.Amranas. Kaip sako piloto giminaitis Umi, tai taip skaudu.

W.Amrano žmona Meriam Yusoff, anot Umi, atrodo rami, tačiau niekas nežino, kaip iš tiesų ji jaučiasi. Moteris apie tragediją sužinojo iš vietos televizijos stoties žurnalistų, kurie jai paskambino ir patarė įsijungti televizorių. Žuvusio piloto žmoną aplankė ir „Malaysia Airlines“ atstovai.

„Aš sužinojau iš sūnaus, įsijungiau televizorių ir žiūrėjau. Kai sužinojau, kad lėktuvą pilotavo W.Amranas, mane ištiko šokas. Vyresnysis mano pusbrolio sūnus, dešimtmetis Yungsas, jau žino apie tragediją. Dviem metais jaunesnis Ifranas dar turbūt nieko nesupranta“, – pasakojo Umi.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Žuvusio piloto Wano Amrano dukterėčia Abdul Rahman
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Žuvusio piloto Wano Amrano dukterėčia Abdul Rahman

Anot šeimos narių, žuvęs lėktuvo kapitonas buvo geras ir atsakingas žmogus. Rugsėjį jam būtų suėję 50 metų, šiemet jis jau atšventė ir kitą jubiliejų – 25 metų darbo Malaizijos oro linijose sukaktį.

„Buvome susitikę prieš mėnesį. Amranas kalbėjo apie kovo 8 dieną dingusį Malaizijos lėktuvą. Bet galbūt aną tragediją kas nors galėjo išgyventi, lėktuvas nukrito į vandenį. O čia? Įvyko sprogimas, niekas neturėjo jokių šansų“, – kalbėjo žuvusio piloto pusbrolis.

Pirminiais duomenimis, lėktuve buvo keturi pilotai. Orlaivis iš Amsterdamo oro uosto pakilo 16 val. vietos laiku. Maždaug po keturių valandų lėktuvas buvo numuštas virš Ukrainos, netoli Rusijos sienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius