Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo COVID-19 paskiepijus Izraelio premjerą, šalyje prasideda plataus masto vakcinavimas

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu šeštadienį buvo paskiepytas nuo koronavirusinės infekcijos COVID-19, o šalyje prasideda plataus masto vakcinavimas.
Benjaminas Netanyahu ir Donaldas Trumpas
Benjaminas Netanyahu ir Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

71-erių B.Netanyahu ir sveikatos apsaugos ministras Yuli Edelsteinas buvo paskiepyti „Pfizer“ ir „BioNTech“ vakcina netoli Tel Avivo esančioje Chaimo Shebos ligoninėje tiesioginiame televizijos eteryje.

„Aš paprašiau pirmiausia paskiepyti mane kartu su sveikatos apsaugos ministru Yuli Edelsteinu, kad būtume asmeniniai pavyzdžiai ir paskatintume jus pasiskiepyti“, – televizijos žiūrovams sakė premjeras.

Po trijų savaičių jiems turės būti suleista antroji vakcinos dozė.

JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as penktadienį taip pat buvo paskiepytas nuo koronaviruso tiesioginiame eteryje, o pirmadienį turėtų būti vakcinuotas išrinktasis Jungtinių Valstijų prezidentas Joe Bidenas.

Tuo metu kadenciją baigiantis JAV vadovas Donaldas Trumpas aiškiai leido suprasti, kad neketina nedelsdamas vakcinuotis, nes yra įsitikinęs, kad pasveikęs nuo trumpos, bet sunkios COVID-19 infekcijos jis turi imunitetą.

Izraelio sveikatos apsaugos ministerijos skelbiami duomenys rodo, kad nuo vasario, kai šalyje buvo patvirtintas pirmasis COVID-19 atvejis, ši infekcija nustatyta daugiau kaip 370 000 žmonių.

Apie 9 mln. gyventojų turinčioje šalyje COVID-19 pareikalavo kiek daugiau nei 3 tūkst. gyvybių.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, nuo sekmadienio 10 ligoninių ir skiepijimo centrų visame Izraelyje bus skiepijami sveikatos priežiūros darbuotojai.

Ministerijos pranešime sakoma, kad per savaitę bus pradėta skiepyti plačioji visuomenė, pirmiausia – vyresni nei 60 metų asmenys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius