Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo Ebolos viruso išgydytas britas paleistas iš Londono ligoninės

Pirmasis iš Didžiosios Britanijos kilęs pacientas, užsikrėtęs Ebolos virusu Vakarų Afrikoje, trečiadienį buvo paleistas iš vienos Londono ligoninės po to, kai buvo diagnozuotas visiškas pasveikimas, rašo naujienų svetainė bbc.com.
Ebolos virusas
Ebolos virusas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

29 m. Williamas Pooley buvo laikomas specialiosios slaugos skyriuje Karališkoje laisvojoje ligoninėje Londone. Jam buvo duodami bandomieji vaistai „Zmapp“ ir suteikta aukščiausio lygio priežiūra. Šie vaistai buvo skirti dar šešiems virusu užsikrėtusiems pacientams.

„Nerimavau, kad mirsiu. Nerimavau dėl šeimos, buvau išsigandęs“, – pasakoja W.Pooley.

Gydytojas Michaelas Jacobsas patvirtino informaciją apie ligonio pasveikimą: „Jis daugiau nebegali nieko apkrėsti. Virusas dingo iš organizmo, ir nėra jokios rizikos“.

Pranešama, kad iš viso nuo Ebolos viruso protrūkio, kuris prasidėjo Gvinėjoje, pradžios juo susirgo 3000 žmonių, iš kurių apie pusė mirė.

W.Pooley užsikrėtė virusu, atlikdamas savanorystę vienoje Siera Leonės ligoninėje. Jis prisimena akimirką, kuomet jam buvo diagnozuotas užsikrėtimas: „Buvau pažadintas ankstų vakarą Pasaulio sveikatos organizacijos gydytojų ir iš karto žinojau, kad jie praneš blogą žinią“.

„Nerimavau, kad mirsiu. Nerimavau dėl šeimos, buvau išsigandęs“, – pasakoja W.Pooley.

Vis dėlto, britui užsikrėtimas buvo diagnozuotas laiku. Nors W.Pooley smarkiai karščiavo, bet nekraujavo.

Jis teigia: „Pasisekė dėl keletos dalykų. Pirmiausiai, dėl slaugos kokybės, kokios negauna žmonės Vakarų Afrikoje. Ir mano simptomai niekada nepažengė iki aukščiausio lygio. Mačiau žmones, kurie miršta nuo siaubingų ligų. Turėjau nemalonius simptomus, bet nieko panašaus į tai, kas gali būti blogiausio“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius