-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nuo penktadienio Prancūzijoje įvedamas nacionalinis karantinas

Penktadienį Prancūzijoje jau antrą kartą šiais metais įsigalios nacionalinis karantinas, tai trečiadienio vakarą paskelbė šalies prezidentas Emmanuelis Macronas, rašo „The Guardian“.
Emmanuelis Macronas
Emmanuelis Macronas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šių priemonių nuspręsta imtis koronaviruso užkrato atvejams šalyje sparčiai augant – praėjusią parą užfiksuota 33 tūkst. naujų koronaviruso atvejų. Karantinas Prancūzijoje skelbiamas antrą kartą – pavasarį Prancūzija buvo uždaryta aštuonias savaites.

Pasak prezidento, žmonės turės nešiotis rašytinius pareiškimus, kuriuose nurodoma išėjimo iš namų priežastis. Ši sąlyga leidžia manyti, kad pažeidėjams vėl bus skiriamos baudos.

Žmonės iš namų išeiti galės tik dėl svarbios priežasties, o kelionės tarp Prancūzijos regionų bus uždraustos. Iš namų žmonės galės išeiti tik tam, kad apsirūpintų būtiniausiomis prekėmis, jei jiems reikės medicininės pagalbos arba tam, kad valandą laiko pasportuotų. Taip pat bus uždaryti restoranai ir barai bei pramogų vietos.

Skirtingai nei pavasarį, daugelis mokyklų vis tik liks atidarytos, tuo tarpu studentai mokysis iš namų, o darbuotojams siūloma taip pat dirbti namie. Giminaičių lankymas socialinės globos namuose ir toliau bus leidžiamas, kaip ir laidotuvių organizavimas.

Taip pat galės toliau dirbti gamyklos ir ūkiai bei bus teikiamos kai kurios viešosios paslaugos, siekiant apriboti žalą ekonomikai, gresiančios šalį visiškai uždarius.

Prancūzija trečiadienį pranešė apie 523 naujas mirtis nuo koronaviruso per pastarąsias 24 valandas – tai didžiausias dienos prieaugis nuo balandžio, kai virusas buvo smogęs stipriausiai.

Naujos karantino priemonės Prancūzijoje galios iki gruodžio 1 d. Situacija bus peržiūrėta po 15 dienų. Karantino priemonės bus palengvintos, kai per parą naujų infekcijų sumažės iki maždaug 5000 per dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius