Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nuo Rugsėjo 11-osios atakų sukeltų ligų mirė daugiau kaip 340 pagalbos tarnybų darbuotojų

Niujorko ugniagesių departamentas pareiškė, kad jo narių, mirusių nuo su Rugsėjo 11-osios išpuoliais susijusių ligų, skaičius jau prilygsta išpuolių dieną žuvusiųjų skaičiui – 343, praneša BBC.
2001-ųjų rugsėjo 11-oji Niujorke
2001-ųjų rugsėjo 11-oji Niujorke / „Scanpix“ nuotr.

Prie šio skaičiaus prisidėjo dvi neseniai mirusios moterys.

„Po šių mirčių mes pasiekėme niūrią, nepaprastą ribą“, – sakoma Niujorko ugniagesių komisarės Lauros Kavanagh pareiškime.

„Mūsų širdys plyšta dėl šių narių šeimų ir visų, kurie juos mylėjo.“

Netrukus po 22-ųjų išpuolių metinių rugsėjo 20 d. nuo vėžio mirė greitosios medicinos pagalbos technikė Hilda Vannata, o rugsėjo 23 d. nuo plaučių fibrozės mirė į pensiją išėjęs ugniagesys Robertas Fulco, pranešė miesto pareigūnai.

Abi ligos buvo „laiko, kurį jie praleido dirbdami gelbėjimo ir atstatymo darbus Pasaulio prekybos centro teritorijoje, rezultatas“, sakoma Niujorko ugniagesių departamento pareiškime.

Gimusi Puerto Rike, Hilda Vannata, kuri mirė būdama 67 metų, buvo motina ir 26 metus dirbo avarinių tarnybų technike, rašoma jos nekrologe.

„Visi ją pažinojo kaip šiltą ir rūpestingą žmogų, visada besistengiantį padėti visiems, kuriems to reikia“, – sakoma nekrologe.

Robertas Fulco, kuris mirė būdamas 73 metų, gimė Brukline, Niujorke, rašoma nekrologo puslapyje. Gerbėjai jį vadino „tikru didvyriu“.

Per 2001 m. rugsėjo 11 d. išpuolius žuvo beveik 3 000 žmonių, daugiausia – Niujorke. Ten „Al Qaeda“ kovotojai dviem užgrobtais JAV keleiviniais lėktuvais rėžėsi į Pasaulio prekybos centro bokštus dvynius. Pastatai užsidegė, viršutiniuose aukštuose buvę žmonės liko įkalinti, o miestą apgaubė tiršti dūmai.

Šis išpuolis buvo didžiausia avarinių tarnybų darbuotojų netektis JAV istorijoje.

Niujorko ugniagesių departamentas pranešė, kad 11 000 pirmojo reagavimo darbuotojų serga su rugsėjo 11-ąja susijusiomis ligomis, iš jų 3 500 – vėžiu.

„Tiek daug mūsų narių atskubėjo į pagalbą tą lemtingą dieną, ir tiek daug jų žuvo, – sakoma departamento pareiškime. – Mūsų kuriamas palikimas jiems yra garbės ir pažadų palikimas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius