Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuobodžiaujantis jūreivis nužudė dvidešimt žmonių

Per tyrimą aiškėja, kad nelaimė Rusijos povandeniniame atominiame laive „Nerpa“, kurios metu žuvo 20 ir buvo sužeistas 21 žmogus, įvyko dėl vieno jūreivio kaltės. Nuobodulio apimtas jūreivis spaudinėjo įvairius laivo mygtukus ir taip išprovokavo nesankcionuotą sistemos įsijungimą.
Žuvusieji per povandeninio atominio laivo „Nerpa“ avariją palaidoti su visomis kariškomis iškilmėmis.
Žuvusieji per povandeninio atominio laivo „Nerpa“ avariją palaidoti su visomis kariškomis iškilmėmis. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kaip praneša „Komsomolskaja pravda“ remdamasi tyrimui artimais šaltiniais, jūreivis Dmitrijus Grobovas budėjimo metu iš nuobodulio pradėjo keisti laivo vidinės temperatūros ir oro slėgio daviklių parodymus. Šaltiniai taip pat teigia, kad povandeninio laivo lokalinių valdymo pultų kodai per bandomąjį plaukiojimą buvo pieštuku užrašyti ant pačių pultų. Lokaliniai pultai laive dubliuoja centrinį pultą, kuriuo valdomos gyvybės užtikrinimo sistemos.

D.Grobovas pakeitė tikruosius 30 laipsnių, kuriuos tame laivo skyriuje rodė temperatūros daviklis, į 78 laipsnius, ir sistema šį pokytį suprato kaip kilusį gaisrą. Po to sistema dar paprašė patvirtinimo, ar iš tiesų reikia įjungti gaisro gesinimą aparatūrą, o jūreivis davė leidimą vykdyti šią operaciją. Iš karto po to įsijungė sirena ir į laivo skyrių ėmė plūsti freonas.

D.Grobovas, kaip praneša „Komsomolskaja pravda“, yra ištiktas šoko. Tyrėjams jis teisinasi, kad kažkas jam prieš nelaimę sakęs, jog pultas, prie kurio jis stovėjo, yra atjungtas, tad jo mygtukus galima spaudyti be jokio pavojaus. Laikraštis taip pat priduria, kad D.Grobovo veiksmus matė laivo skyriaus vadas Aleksejus Vasiljevas, tačiau jis nesiėmė jokių veiksmų.

Priminsime, kad nesankcionuotas gaisro gesinimo sistemos įsijungimas atominiame povandeniniame laive „Nerpa“ įvyko naktį iš lapkričio 8-osios į 9-ąją. Apsinuodiję freonu žuvo trys kariškiai ir septyniolika civilių specialistų. Dar dvi dešimtys žmonių taip pat apsinuodijo, tačiau liko gyvi.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius