-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 17 /14:16

Nuodingas čekiškas alkoholis iš Čekijos plinta: apsinuodijimai Slovakijoje, mirtys Lenkijoje

Apsinuodijimai metanoliu užterštais alkoholiniais gėrimais pareikalavo gyvybių ne tik Čekijoje – pranešama ir apie aukas Lenkijoje, apsinuodijimus Slovakijoje.
Barmenas Čekijoje uždengia butelius su stipriais alkoholiniais gėrimais, prekiauti jais uždrausta
Barmenas Čekijoje uždengia butelius su stipriais alkoholiniais gėrimais, prekiauti jais uždrausta / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Alkoholis

Kaip praneša TVN24, Lenkijoje apsinuodiję metanoliu užterštais alkoholiniais gėrimais mirė 4 žmonės. Lenkijos valstybinės sanitarinės tarnybos vyriausiasis inspektorius Marekas Posobkevičius teigia, kad galimos sąsajos su iš Čekijos atvežtais gėrimais nustatytos dviejų mirčių atvejais.

Anksčiau buvo pranešta, kad  Lenkija uždraudė pardavinėti iš Čekijos įvežtus stipriuosius gėrimus.

„Vyriausioji sveikatos apsaugos inspekcija paskelbė mėnesį galiosiantį draudimą Lenkijoje prekiauti visais alkoholiniais gėrimais iš Čekijos, išskyrus vyną ir alų“, – naujienų agentūra PAP citavo Sveikatos apsaugos ministerijos pranešimą.

Pranešama, kad toksišku metanoliu apsinuodijo žmonės ir Slovakijoje, tačiau kol kas nėra duomenų, kad šioje šalyje dėl to būtų mirę žmonės.

Tuo tarpu Čekijoje apsinuodijimo alkoholiu aukų padaugėjo iki 20. Šalyje kilus, pasak ekspertų, didžiausiai šalyje per pastaruosius tris dešimtmečiu apsinuodijimo alkoholiu atvejų bangai, dauguma tokių atvejų įvyko Čekijos rytuose, tačiau vienas taip pat užfiksuotas sostinėje Prahoje.

Pirmosios dvi apsinuodijimo aukos mirė rugsėjo 6 dieną, o praeitą penktadienį sveikatos apsaugos ministras uždraudė šalyje prekiauti stipresniais nei 20 proc. alkoholiniais gėrimais.

Atnaujinta 14.16 val. Nuodingas alkoholis atkeliavo iš Lenkijos?

Masinio apsinuodijimo alkoholiu Čekijoje šaltinis galbūt yra Lenkijoje, pranešė čekų dienraštis „Lidove Noviny“.

Leidinio duomenimis, viena pagrindinių tyrimo versijų yra ta, kad žmonės mirtinai apsinuodijo Lenkijoje gaminamu skysčiu langams plauti, kuriuo „pilstuko“ gamintojai skiedė alkoholį.

Kitas Čekijos leidinys Idnes.cz pažymi, kad didžioji dalis apsinuodijusių čekų – Moravijoje, Čekijos dalyje, esančioje netoli Lenkijos sienos.

Tiesa, Lenkijos pareigūnai šiuos duomenis vadina gandais. Lenkijos policijos atstovas Mariušas Sokolovskis sakė, kad didelė tikimybė to, kad nuodingas alkoholis iš Čekijos pateko į Lenkiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius