Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuošliauža Kinijoje: ieškoma 91 dingusio žmogaus

Sekmadienį Kinijoje gelbėjimo tarnybų darbuotojai ištraukė septynis žmones iš pastato nuolaužų po didžiulės nuošliaužos, kuri smogė daugiau nei 30 gyvenamųjų pastatų Shenzheno mieste. Pirmadienį toliau vyksta gelbėjimo darbai, nes ieškoma 91 dingusio žmogaus, praneša BBC.
Temos: 2 Lavina Kinija

Pietų miestas Kinijoje yra vienas didžiausių pramonės centrų, iš kurio gelbėtojai evakavo apie devynis šimtus žmonių, kai milžiniškas žemės ir statybinių medžiagų luitas prarado stabilumą ir sugriuvo.  Taip kilo nuošliauža, kuris palaidojo didesnį nei 380 tūkstančių kvadratinių metrų plotą po 10 metrų nuolaužų sluoksniu.

Gyventojai girdėjo didelį triukšmą tuo metu, kai prasidėjo nuošliauža ir iškart sekusi evakuacija. Pasirodo, kad tada kilo sprogimas gamtinių dujų vamzdyne , kuris pažeidė apie 400 metrų dujotiekio sistemos. Vietiniai gyventojai įtaria, kad ši nelaimė galėjo būti nelegalių statybų Shenzheno mieste pasekmė, praneša vietinė spauda.

Prieš 30 metų Shenzhenas buvo mažas žvejų miestelis kitapus Kinijos sienos su Honkongu, tačiau labai sparčiai jis tapo vienu iš Kinijos pramonės centrų. Po šiemet įvykusių virtinės pramoninių nelaimių visoje šalyje, Kinijos visuomenė nerimauja dėl sparčios industrializacijos ir saugumo standartų savo valstybėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius