-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nušalinta Pietų Korėjos prezidentė atsisakė atvykti į apklausą

Nušalinta Pietų Korėjos prezidentė atsisakė leisti pareigūnams ketvirtadienį ją apklausti, nes ją supykdė žiniasklaidai nutekinta informacija, pranešė prokurorai.
11. Pietų Korėjos prezidentė Park Geun-Hye
Pietų Korėjos prezidentė Park Geun-Hye / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Staigus prezidentės atsisakymas būti apklaustai pagilino konfrontaciją tarp Park Geun-hye ir prokurorų, tiriančių jos tikėtiną vaidmenį viename didžiausių pastarųjų dešimtmečių šalies politinių skandalų. Ji galėjo tapti pirmuoju prokurorų apklaustu asmeniu, einančiu Pietų Korėjos prezidento pareigas.

Dėl šio skandalo gruodį milijonai šalies gyventojų išėjo į gatves ir reikalavo Park Geun-hye apkaltos. Konstitucinis Teismas šiuo metu sprendžia, ar formaliai nutraukti jos valdymą, ar leisti tęsti darbą.

Prokurorų teigimu, abi pusės sutarė neatskleisti tikslaus apklausos laiko ir vietos iki pat jos pabaigos. Tačiau antradienį televizija SBS TV pranešė, kad keli prokurorai apklaus Park Geun-hye ketvirtadienį Mėlynuosiuose rūmuose. SBS neatskleidė, kaip gavo šią informaciją.

Prokurorų atstovas Lee Kyu-chulas ketvirtadienį sakė, kad prezidentės advokatai jo komandai pareiškė pasitraukiantys iš apklausos, nes prokurorai neva nutekino apie ją informacijos.

Pasak jo, prokurorai šios informacijos žiniasklaidai neatskleidė. Jis sakė, kad jie vis dar nori apklausti Park Geun-hye, tačiau pridūrė, kad dar nenuspręsta, kada tai gali būti padaryta.

Prezidentė kaltinama tuo, kad susimokė su savo drauge Choi Soon-sil ir darė spaudimą didelėms kompanijoms, kad šios skirtų dešimtis milijonų dolerių keliems fondams, kuriuos kontroliavo Choi Soon-sil. Pastaroji moteris ir keli buvę Park Geun-hye patarėjai jau tiriami dėl minėto skandalo.

Pagal Pietų Korėjos įstatymus, šalies prezidentas, eidamas pareigas turi neliečiamybę, nebent tiriama byla, susijusi su sunkiu nusikaltimu, tokiu kaip valstybės išdavystė.

Park Geun-hye pareigūnai taip pat neleido prokurorams apieškoti Mėlynųjų rūmų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius