-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nušalintam Talino merui E.Savisaarui teisme iškviesta greitoji pagalba

Buvusio Estijos Centro partijos pirmininko, nuo pareigų nušalinto Talino mero Edgaro Savisaaro sveikata pašlijo per trečiadienį vykstantį teismo posėdį jo įtariamos korupcijos byloje, o iškviesti greitosios pagalbos medikai konstatavo, kad politikas svarstyme kol kas negalės dalyvauti.
Edgaras Savisaaras
Nušalintam Talino merui E.Savisaarui teisme iškviesta greitoji pagalba / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Estija Talinas

E.Savisaaro advokatas Oliveris Naasas prieš teismo posėdį sakė, kad jo kliento pulsas siekia 118 dūžių per minutę, o ryte matuotas kraujospūdis buvo 165/98. Į teismą atvykęs E.Savisaaro gydytojas Peepas Podderas rekomendavo iškviesti greitosios pagalbos medikus.

Greitosios pagalbos ekipažas atvyko 10 val. 20 min., o teisiamąjį apžiūrėję medikai nusprendė, kad jis negali dalyvauti posėdyje. Dėl to bylos nagrinėjime buvo paskelbta pertrauka iki rugpjūčio.

Talino teismas jo bylą pradėjo nagrinėti pirmadienį. Birželio pradžioje teismo medikų komitetas nusprendė, kad nepaisant sveikatos problemų E.Savisaaras pajėgus dalyvauti posėdžiuose.

Generalinė prokuratūra apkaltino E.Savisaarą dėl kyšių ėmimo, pinigų plovimo, grobstymo ir draudžiamos aukos Centro partijai paėmimo.

Tokie patys kaltinimai pateikti Alexanderui Kofkinui, Vello Kunmanui, Villu Reiljanui, Hillarui Tederui, Kalevui Kallo, Aivarui Tuulbergui, Priitui Kutseriui ir Centro partijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius