-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Nuskendusiame Italijos laineryje buvo „Titaniko“ katastrofą išgyvenusios moters vaikaitė

Tarp išgelbėtųjų iš skęstančio Italijos lainerio „Costa Concordia“ buvo vaikaitė moters, kuri išgyveno „Titaniko“ katastrofą prieš 100 metų, praneša trečiadienį Italijos laikraštis „La Repubblica“.
„Costa Concordia“ keleivių gelbėjimo operacija
„Costa Concordia“ keleivių gelbėjimo operacija / „Scanpix“ nuotr.

Valentina Capuano negalėjo patikėti savo akimis, kai laivas  „Costa Concordia“ pradėjo skęsti, rašo laikraštis. „Aš tarsi iš naujo išgyvenau istoriją, tai buvo siaubinga, mane ištiko šokas“, – sakė ši moteris.

„Aš vis dar esu sukrėsta, kai mąstau, ką man teko patirti“, – pridūrė V.Capuano, kuri, kaip ir jos senelė 1912 metais, buvo išgelbėta iš skęstančio laivo.

Prieš 100 metų laive „Titanik“ buvo Valentinos senelė ir jos brolis, kurie tikėjosi pradėti Amerikoje naują gyvenimą. Tačiau 25 metų jaunuoliui nepasisekė, per laivo katastrofą jis žuvo.

Didžiausias tuo metu keleivinis laivas „Titanik“ per pirmąjį reisą 1912 metais susidūrė su ledkalniu ir nuskendo per kelias valandas. Jame buvo daugiau kaip 2,2 tūkstančiai žmonių, ir tik 711 liko gyvi.

Italijos kruiziniu laineriu „Costa Concordia“ plaukė daugiau nei 4,2 tūkst. žmonių, dauguma jų buvo išgelbėti.  Per laivo katastrofą žuvo 11 žmonių, daugiau kaip 20 laikomi dingę be žinios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius