Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nuteistas žudikas pribloškė Ameriką: „Nužudžiau 90 moterų“

Už tris žmogžudystes Kalifornijoje 2014 metais nuteistas amerikietis Samuelis Little'as dar lapkričio pradžioje prisipažino nužudęs 90 moterų. Dabar JAV teisėsauga priblokšta skelbia nustačiusi, kad dėl daugiau nei 30 nužudymų nuteistasis nemeluoja, rašo „The Guardian“.
Samuelis Little'as
Samuelis Little'as / „Scanpix“/AP nuotr.

Šiuo metu Teksaso kalėjime iki gyvos galvos kalintis 78-erių S.Little'as savuoju prisipažinimu pasiuntė tyrėjus klajoti po visą Ameriką – jo nusikaltimų pėdsakų ieškota 16 valstijų ir 36 miestuose.

„Didžiausia šios bylos pamoka – tai, kaip naudinga dalintis informacija, – teigė Federalinio tyrimų biuro (FTB) analitikas Kevinas Fitzsimmonsas. – Šiuos ryšius aptikome mūsų duomenų bazėje, skirtoje sunkiems smurtiniams nusikaltimams.“

Aiškėja, kad savo kaip nusikaltėlio karjerą S.Little'as pradėjo dar 1956-aisiais. Klajoklio gyvenimo būdą pasirinkęs vyras vogdavo parduotuvėse, kibdavo prie prostitučių, apiplėšinėdavo žmones, sukčiaudavo.

Su nužudymais vyrą imta sieti dar praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje, kai policija dar negalėdavo kliautis DNR tyrimais. Tačiau S.Little'as ne kartą išvengė nuosprendžio „kaltas“, nors kelios moterys pasakojo per stebuklą nuo jo pabėgusios.

Anot FTB nusikaltimų ekspertės Christinos Palazzolo, prisidirbusį S.Little'ą įvairių miestų ir miestelių policija tiesiog išvydavo. Vyrą esą labiausiai domindavo prostitutės ir narkomanės – tokių nužudytų moterų niekas nepasigesdavo, o jų nužudymų tyrimai nebūdavo pernelyg entuziastingi.

Ch.Palazzolo: „Jis kalbėdamas keliavo per valstijas ir miestus bei skaičiavo, kiek kur žmonių nužudė. Džeksone – vieną, Sinsinatyje – vieną, Finikse – tris, Las Vegase – vieną.“

Antai devintojo dešimtmečio pradžioje S.Little'as buvo apkaltintas „daugiau nei vienos moters nužudymu“ Misisipės ir Floridos valstijose. Tačiau kalėjimo bausmės išvengė prokurorams pristigus įrodymų.

S.Little'as įkliuvo 2012 metais, kai glaudėsi vienoje benamių prieglaudoje Kentukio valstijoje. Vyras buvo ieškomas Kalifornijoje, tad buvo nusiųstas į Los Andželą, kur policija paėmė jo DNR.

„Scanpix“/AP nuotr./Samuelis Little'as
„Scanpix“/AP nuotr./Samuelis Little'as

Tada ir paaiškėjo, kad S.Little'ą galima apkaltinti dėl trijų neišaiškintų žmogžudysčių 1987–1989 metais. 2014-aisiais jis buvo nuteistas kalėti iki gyvenimo pabaigos.

Istorija tuo nesibaigė. Los Andželo policija kreipėsi į FTB ir paprašė nupiešti profesionalų žudiko portretą. FTB atrado, kad S.Little'as greičiausiai susijęs su dar keliais nužudymais Teksase ir kitose valstijose.

Galiausiai šių metų gegužę Ch.Palazzolo ir Teksaso reindžeris Jamesas Hollandas kalėjime apklausė S.Little'ą, ir jis prisipažino įvykdęs net 90 žmogžudysčių.

„Jis kalbėdamas keliavo per valstijas ir miestus bei skaičiavo, kiek kur žmonių nužudė. Džeksone – vieną, Sinsinatyje – vieną, Finikse – tris, Las Vegase – vieną“, – prisiminė Ch.Palazzolo.

Žinoma, dar daug nužudymų neišaiškinti – sunku nustatyti aukų tapatybę. Anot tyrėjų, S.Little'as gerai atsimena aukas, bet painiojasi, kada jas žudė.

Be to, kalinio sveikatos būklė sparčiai prastėja, tad FTB turi skubėti, nes jis beveik neabejotinai greitai mirs kalėjime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius