-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuteisti apsimetėliai, tvirtinę, kad rado Rusijos imperijos auksą

Pietų Korėjos teismas kaltais pripažino tris vienos verslo grupės vadovus. Jų vadovaujama bendrovė tvirtino, kad rado aukso prikrautą sudužusį Rusijos imperijos karo laivą ir iš patiklių investuotojų sugebėjo išvilioti kelis milijonus JAV dolerių.
Ties Pietų Korėja surasto laivo laivagalio nuotrauka
Ties Pietų Korėja surasto laivo laivagalio nuotrauka / „Shinil Group“ nuotr.

Kaip praneša naujienų portalas bbc.co.uk, kompanija „Shinil Group“ liepos mėnesį paskelbė, kad rado 1905 metais nuskendusį Rusijos kreiserį „Dmitrij Donskoj“.

Ilgą laiką sklido gandai, kad laivas buvo prikrautas aukso, verto milijardų dolerių.

Tvirtino, kad kreiseryje – 200 tonų aukso

Bendrovė iš tūkstančių investuotojų pritraukė 7,6 mln. JAV dolerių. Tačiau kilo įtarimų, kad teiginiai apie surastą Rusijos imperijos karo laivą gali būti apgaulė. Grupė to nekomentavo.

Kompanija „Shinil Group“ tvirtino esą surastame kreiseryje „Dmitrij Donskoj“ yra apie 200 tonų aukso. Tačiau Seulo teismas trečiadienį nustatė, kad tai yra melas.

Kompanija „Shinil Group“ tvirtino esą surastame kreiseryje „Dmitrij Donskoj“ yra apie 200 tonų aukso.

Verslo grupės pirmininko pavaduotojas, kuris įvardytas tik kaip Kim, buvo nuteistas penkeriems metams kalėjimo. Tuo metu buvęs grupės vadovas, kurio pavardė yra Ryu, ir dar vienas bendrininkas buvo nuteisti atitinkamai dvejiems ir ketveriems metams kalėjimo, naujienų agentūrą Yonhap cituoja portalas bbc.co.uk.

Įsakė nuskandinti

Šarvuotasis kreiseris „Dmitrij Donskoj“, iki tol priklausęs Baltijos laivynui, po Rusijai nesėkmingos karo su Japonija pradžios buvo priskirtas Antrajai Ramiojo vandenyno flotilei.

Dar pakeliui į regioną, kur virė karo veiksmai, „Dmitrij Donskoj“ buvo apšaudytas ir apgadintas kitų Rusijos laivų po to, kai šie per klaidą palaikė jį Japonijos laivu.

„Dmitrij Donskoj“ dalyvavo Rusijos imperijai tragiškai pasibaigusiame Cušimos mūšyje, tačiau ne itin aktyviai – jis buvo priskirtas paskui pagrindines Rusijos jūrų pajėgas plaukusių transporto laivų apsaugai.

Vėliau laivas atsiskyrė nuo Rusijos laivyno likučių ir bandė pasiekti Vladivostoko uostą, tačiau pakeliui jį kelis kartus užklupo japonai.

Kreiseris nukentėjo tiek, kad įgulai buvo duotas įsakymas palikti laivą ir išsilaipinti Uleungdo saloje, o patį kreiserį nuplukdyti ir paskandinti gilesniuose vandenyse.

Manoma, kad tai buvo savotiškas plaukiojantis iždas – jame galimai buvo saugomi visų Rusijos karinio laivyno jūrininkų, karininkų bei darbininkų atlyginimai, o taip pat lėšos, skirtos uostų mokesčiams susimokėti.

Manoma, kad tai buvo savotiškas plaukiojantis iždas.

Tačiau kai kurie ekspertai abejoja, ar Rusija būtų pakrovusi tiek aukso, kiek dabar spekuliuojama, į vieną laivą. Jų teigimu, toks vertingas krovinys į Vladivostoką galėjo būti pristatytas gerokai saugesniu būdu – traukiniu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius