Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nutekintas naujausios popiežiaus Pranciškaus enciklikos tekstas

Šventojo Sosto spaudos salės direktorius Federico Lombardi SJ paskelbė pareiškimą, po to, kai į internetą buvo nutekinta popiežiaus Pranciškaus naujausia enciklika skirta ekologijos temai.
Popiežius Pranciškus
Popiežius Pranciškus / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tekstas italų kalba iš popiežiaus enciklikos „Laudato si“ apmatų buvo paskelbtas“, – teigė kun. Federico Lombardi SJ pareiškime žurnalistams.

„Atkreipkite dėmesį, kad tai nėra galutinis tekstas ir embargo taisyklės lieka galioti. Mes prašome žurnalistus gerbti profesinius standartus, kurie reikalauja sulaukti oficialaus galutinio teksto paskelbimo“, – cituoja popiežiaus spaudos tarnybos vadovą Vatikano radijo anglakalbė tarnyba.

Naujienų agentūros dažnai gauna dokumentus ir informaciją prieš jų oficialaus išleidimo datą. Tokiais atvejais tikimasi, kad žurnalistai gerbs embargą, – t. y. oficialaus išleidimo datą ir laiką, – prieš paskelbiant bet kokią turinio dalį.

Tekstą nutekino italų savaitraščio „L'espresso" žurnalistas Sandro Magisteris. Radikaliai konservatyviomis pažiūromis garsėjančiam žurnalistui, kuris specializuojasi rašydamas bažnytinėmis temomis ir redaguoja tinklaraštį „Chiesa“, nedelsiant buvo atimta akreditacija Vatikane. 

Enciklika oficialiai bus išleista Romos laiku ketvirtadienį vidurdienį.

Enciklika yra pagrindinis popiežiaus dokumentas dėl konkrečių visuomenės problemų ar klausimų, adresuotas tikintiesiems arba kurios nors šalies vyskupams. Ji laikoma antru pagal svarbą dokumentu po Apaštališkosios konstitucijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius