Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nutekinti dokumentai: Naujųjų metų naktį Vokietijoje moteris puldinėjo net 2 tūkst. vyrų

Nutekinta Vokietijos policijos ataskaita atskleidė, kad Naujųjų metų nakties nusikaltimų mastas galėjo būti dar didesnis, nei manyta iki šiol. Pareigūnai dabar mano, kad užpuolimuose dalyvavo daugiau nei 2 tūkst. vyrų.
Kelnas Naujųjų metų naktį
Kelnas Naujųjų metų naktį / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip skelbiama „Sueddeutsche Zeitung“ paviešintuose dokumentuose, per užpuldinėjimus Naujųjų metų naktį buvo seksualiai priekabiaujama prie daugiau nei 1,2 tūkst. moterų. Kelne buvo užpulta apie 600 moterų, Hamburge – apie 400. Nusikaltimai vyko ir kituose Vokietijos miestuose.

Kol kas nustatytos tik 120 įtariamųjų tapatybės, dauguma jų – užsieniečiai. Vos 4 buvo nuteisti, tačiau teismo procesai tebevyksta.

Praėjusią savaitę Kelne buvo nuteisti 21-erių irakietis Husseinas A. ir 26-erių alžyrietis Hassanas T. Abu buvo nuteisti po 1 m. lygtinai.

Abu vyrai į Vokietiją atvyko per pastaruosius dvejus metus. Neatskleidžiama, ar jie prašė prieglobsčio.

Vokietijos federalinės policijos vadovas Holgeris Münchas „Sueddeutsche Zeitung“ pripažino, kad daug užpuolikų taip ir nebus nuteisti. „Turime pripažinti, kad daug šių nusikaltimų taip ir nebus visiškai ištirti“, – sakė jis.

Vokietijoje viešosiose erdvėse yra palyginti nedaug vaizdo stebėjimo kamerų, tad tyrėjams yra sunku nustatyti užpuolikų tapatybes.

Vokietijos parlamentas tik prieš pora savaičių priėmė griežtesnį įstatymą dėl seksualinių užpuolimų. Dabar teismams bus lengviau nuteisti užpuolikus, taip pat bus paprasčiau deportuoti pabėgėlius, kurie bus nuteisti dėl lytinių nusikaltimų.

Iki šiol kad teismas pripažintų, jog moteris buvo išprievartauta, ir pasiųstų prievartautoją už grotų, reikėjo įrodyti, kad moteris fiziškai labai intensyviai stengėsi atstumti užpuoliką. Jeigu ant jos kūno nebuvo įrodymų – mėlynių, nubrozdinimų ar kitų žymių, kad ji gynėsi, tuomet tai, pagal įstatymą, iš tikrųjų nėra nusikaltimas. Plačiau apie senojo įstatymo šokiruojančias spragas skaitykite čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius