Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Nutekinti klausimai, kuriuos specialusis tyrėjas nori užduoti Donaldui Trumpui

Jungtinių Valstijų žiniasklaidoje pasirodė klausimai, kuriuos specialusis tyrėjas Robertas Muelleris norėtų užduoti JAV prezidentui Donaldui Trumpui, jei šis sutiks bendradarbiauti su tyrėjais.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„The New York Times“ skelbia, kad bendradarbiavimu su Kremliumi rinkimų kampanijos metu įtariamam JAV prezidentui tektų atsakyti apie savo ryšius su buvusiu patarėju nacionalinio saugumo klausimams Michaelu Flynnu, spaudimą buvusiam FTB vadovui Jamesui Comey, santykius su rusų atstovais kampanijos metu.

R.Muelleris, tyrimo dėl Rusijos įtakos JAV prezidento rinkimų rezultatams vadovas, surašė apie 50 klausimų ir kelių jų formuluotės buvo nutekintos žiniasklaidai.

D.Trumpas būtų klausiamas:

  • „Ką jūs žinote apie Michaelo Flynno skambučius Rusijos ambasadoriui Sergejui Kisliakui, kurie įvyko 2016 metų gruodžio mėnesio gale?“
  • „Kalbant apie jūsų sprendimą atleisti FTB vadovą Jamesą Comey: kada jis buvo priimtas? Kodėl? Kas jį lėmė?“
  • „Ar turėjote diskusijų apie specialios tyrimų tarybos veiklos nutraukimą ir ką darėte, kai žinia apie tokius svarstymus buvo paskelbta 2018 metų sausio mėnesį?“

JAV žiniasklaida informuoja, kad šiuos klausimus D.Trumpui sukūrė jo teisininkų komanda, remdamasi diskusijomis su tyrėjo R.Muellerio grupe.

Manoma, kad būtent šie dalykai labiausiai domintų JAV prezidento vaidmenį Rusijos bandyme daryti įtaką prezidento rinkimams nustatyti bandančiai tyrėjų komandai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius