Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nutylėtas mastas: į atakas Kelne panašūs išpuoliai vykdyti 12-oje Vokietijos žemių

Seksualinės atakos ir vagystės, panašios į tas, kurios buvo įvykdytos per Naujųjų metų naktį Kelne, taip pat vyko 12-oje Vokietijos žemių, skelbia Vokietijos žiniasklaida, gavusi nutekintą federalinės kriminalinės policijos ataskaitą, rašo dw.com.
Kelnas
Kelnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vokietijos transliuotojai WDR, NDR ir laikraštis „Süddeutsche Zeitung“ savaitgalį paskelbė, kad seksualinė prievarta, kartu su vagystėmis, Naujųjų metų naktį šalyje buvo kur kas plačiau vykdoma, nei manyta iki šiol.

Žiniasklaida cituoja konfidencialų dokumentą, kurį Vokietijos federalinė kriminalinė tarnyba parengė vidaus reikalų ministrams. Jame minimi seksualinės atakos viešose vietose, kai aukos taip pat buvo apvagiamos. Užpuolikai taip pat naudojosi kita schema – netikėtai apkabindavo auką ar kitaip ją užklupdavo nepasirengusią, ir taip atkreipdavo dėmesį nuo bendrininkų, kurie tuo metu švarindavo aukos kišenes.

Bavarijoje policijai pranešta apie 27 tokias atakas – daugiausia Niurnberge ir Miunchene. Bremene pranešta apie 11, Berlyne – 6, Baden-Viurtemberge – 25, Hesene – 31.

Ataskaitoje, parengtoje sausio 13 d., teigiama, kad daugiausiai tokių išpuolių įvykdyta Hamburgo ir Šiaurės Reino-Vestfalijos (kur yra ir Kelnas) žemėse. Hamburge buvo 195 tokie skundai policijai, dauguma jų – dėl seksualinių išpuolių. Šiaurės Reino-Vestfalijos pareigūnams pranešta apie 1 076 tokias atakas, daugiausia – Kelne, Diuseldorfe ir Bylefelde. 692 pareiškimai buvo dėl sveikatos sutrikdymo ar nuosavybės vagystės, 384 – dėl seksualinių nusikaltimų.

Visoje šalyje aukos buvo beveik vien moterys, o užpuolikai – vyrai tarp 17 ir 30 metų. Nors įtariamieji nenustatyti, jie pranešimuose dažniausiai įvardinti kaip kilę iš Maroko, Alžyro ar Tuniso. 

Ataskaitoje matyti, kaip sudėtinga pareigūnams įvardinti įtariamųjų kilmę. Skirtingų žemių pareigūnai naudojo skirtiną terminologiją – „įtariamieji, kurie panašūs į arabus“, „vyrai, atrodantys kaip esantys iš Šiaurės Afrikos/arabų kraštų/Pietų Europos/Rytų Europos“, „vyrai su migracijos patirtimi“, „išvaizda, rodanti, kad jie – užsieniečiai“. 

Ataskaitoje teigiama, kad vagystės rodo naują užpuolimų formą, kuri iki šiol Vokietijoje nebuvo paplitusi. Taip pat pažymima, kad čia apibendrinama tik visos situacijos dalis, nes viskas vyksta labai dinamiškai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius