Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuverstas Egipto prezidentas – suimtas

Iš posto nuverstas Egipto prezidentas Mohammedas Mursi suimtas, remdamasi naujienų agentūra „Reuters“ skelbia lenta.ru. „Musulmonų brolija“, kuriai priklauso M.Mursi, paskelbė, kad kartu suimtas ir jo patarėjas Essamas Al-Haddadas.
Mohammedas Mursi
Mohammedas Mursi / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Prezidentas Egiptas

Apie M.Mursi suėmimą patvirtino ir Egipto teisėsauga, pridurdama, kad buvęs prezidentas šiuo metu yra viename karinės žvalgybos objektų. Tuo metu „Musulmonų brolijos“ atstovas pranešė, kad M.Mursi ir jo patarėjui skirtas namų areštas.

Anksčiau pranešta, kad suimtas Laisvės ir teisingumo partijos, kuri yra „Musulmonų brolijos“  judėjimo sparnas, vadovas Saadas el-Katatni, taip pat pavaduotojas Rashadas al-Bayumi. Be to, išduota apie 300 orderių suimti šio judėjimo narius.

Remiantis neoficialiais šaltiniais sklido informacija, kad kariuomenė uždraudė M.Mursi ir judėjimo „Musulmonų brolija“ nariams išvykti iš šalies. Trečiadienį vakare internete pasirodė vaizdo medžiaga, kuriame esą vaizduojamas M.Mursi suėmimas. Patvirtinti įrašo autentiškumo neįmanoma.

Trečiadienį vakare Egipto gynybos ministras Abdelis Fattah al-Sisi kreipdamasis per televiziją paskelbė, kad M.Mursi nušalinamas nuo posto. Kariuomenė įsikišo į šalyje vyraujančią krizę po to, kai nuo birželio 30 dienos Egipte nepaliaujamai vyko protestai, reikalaujantys M.Mursi atsistatydinimo. M.Mursi atsisakė palikti savo postą. Kariuomenė pareikalavo prezidento ir opozicijos parengti bendrą išeities iš politinės krizės planą, tačiau iki paskirto laiko susitarimo pasiekti nepavyko, tad kariuomenė įvykdė perversmą ir sustabdė šalies konstituciją.

Po gynybos ministro per televiziją prakalbęs M.Mursi pareiškė esąs teisėtu šalies vadovu. „Musulmonų brolijos“ judėjimas įvykius Egipte pavadino kariniu perversmu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius