-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuverstasis Kirgizijos prezidentas K.Bakijevas oponentams pasiūlė susitarimą

Per riaušes ir posto išverstas Kirgizijos prezidentas Kurmanbekas Bakijevas pareiškė, kad yra pasirengęs atsistatydinti, jeigu laikinoji vyriausybė užtikrins jo ir jo šeimos saugumą, praneša „RIA Novosti“.
Kurmanbekas Bakijevas savo šalininkų mitinge Džalalabade
Kurmanbekas Bakijevas savo šalininkų mitinge Džalalabade / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Kirgizija

K.Bakijevas atsisakė sugrįžti į sostinę. Vietoje to jis pasiūlė laikinosios vyriausybės vadovei Rozai Otunbajevai atvykti derėtis į Džalalabadą. K.Bakijevas pažymėjo, kad garantuoja jos saugumą.

Džalalabado srityje apsistojęs K.Bakijevas tokį pareiškimą padarė po to, kai naujoji šalies valdžia ultimatyviai pareikalavo jo sugrįžimo į sostinę Biškeką. Laikinasis vicepremjeras Azimbekas Beknazarovas pareiškė, kad K.Bakijevo atžvilgiu iškelta baudžiamoji byla. Vicepremjeras taip pat pridūrė, kad jeigu K.Bakijevas nesugrįš į Biškeką pirmoje antradienio pusėje, bus organizuojama speciali jo sulaikymo operacija.

Anksčiau buvo paskelbta neoficiali informacija, kad K.Bakijevas dėl savo atsistatydinimo sąlygų veda derybas su naująja valdžia. Viešai K.Bakijevas yra pareiškęs, kad neketina atsistatydinti. Laikinosios vyriausybės atstovai savo ruožtu neatmetė galimybės, kad prezidentui gali būti leista išvykti iš šalies.

BNS antradienį pranešė, kad K.Bakijevas į mitingą Džalalabade surinko 3 tūkst. savo šalininkų. Mitngas vyko centrinėje miesto aikštėje, kurioje K.Bakijevas pasirodė lydimas savo apsaugos.

Susirinkę šiame šalies pietuose esančiame mieste maždaug trys tūkstančiai žmonių sveikino prezidentą šūksniais: „Bakijevas! Bakijevas!“.

Po trumpų pamaldų, susirinkusiesiems kalbėjo K,Bakijevas. Jis paragino savo šalininkus nesiimti jokių veiksmų prieš srities administraciją, kur yra opozicijos atstovai. „Mums to nereikia“, – sakė K.Bakijevas.

Srities administracijos pastatą saugo milicininkai, persirengę civiliniais drabužiais. Apskritai mieste ramu. Tuo tarpu, be K.Bakijevo šalininkų, aikštėje yra ir jo priešininkų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius