Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Britų ir prancūzų ginčas – kas priims Lamanšo sąsiaurį užplūdusius migrantus?

Trys humanitarinės stebėjimo grupės savanoriai su galingais žiūronais ir teleskopu stovi Kento pakrantėje ir įdėmiai žiūri į Lamanšo sąsiaurį. Rytas giedras, taigi gerai matyti aukštas Prancūzijos Kalė miesto laikrodžio bokštas. Tačiau taip pat galima įžiūrėti ir mažos guminės valties kontūrus.
Laivas. Asociatyvinė nuotr.
Laivas. Asociatyvinė nuotr. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Savanorių grupė „Channel Rescue“ buvo įsteigta praėjusiais metais, o jos tikslas – stebėti prieglobsčio prašytojų pilnas valtis, kuriomis jie bando kirsti šį judrų vandens kelią ir, jiems pasiekus krantą, pasiūlyti jiems humanitarinę pagalbą, pavyzdžiui, vandens ir folija pašiltintų antklodžių, arba pastebėti nelaimės ištiktuosius, kuriuos reikia gelbėti.

Tačiau savanoriai taip pat stebi Jungtinės Karalystės pasienio tarnybos veiklą – ar ši nevykdo žmogaus teisių pažeidimų, nes šalies vyriausybė imasi vis griežtesnės pozicijos migrantų atžvilgiu.

Didžiąją metų dalį migrantų, kertančių Lamanšą valtimis, skaičius vis augo. Londone kilo tikra politinė audra ir galiausiai vidaus reikalų sekretorė Priti Patel leido imtis griežtos taktikos – išstumti valtis atgal į Prancūziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius