Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Ir Donaldo Trumpo žodžiai, ir darbai rodo – jis nepasiduos

Daugybė naujų Donaldo Trumpo pasisakymų apie 2020 metų JAV prezidento rinkimus ir naujai pasirodę faktai apie jo veiksmus bandant užbėgti už akių jų rezultatams, įskaitant svarstymus, kad būtų galima pasitelkti nacionalinio saugumo aparatą balsavimo mašinoms užgrobti, išsklaido bet kokias iliuzijas, jog jis suprato, kad pralaimėjo Joe Bidenui. Ne, jis siekė pakeisti teisėtus rinkimų rezultatus.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „The New York Times“/Meridith Kohut nuotr.

Akivaizdu, kad 2021 metų sausio 6-osios įvykiai, kai buvo šturmuojamas Kapitolijus, buvo ne kas kita, o buvusio prezidento atkaklaus siekio išlaikyti valdžią kulminacija.

D.Trumpas sekmadienį pareiškė, kad Mike'as Pence'as „galėjo aukštyn kojom apversti rinkimus“, pirmą kartą pripažindamas, kad spaudimo kampanijos, kurią jis buvo sutelkęs į savo viceprezidentą, tikslas buvo pakeisti rinkimų rezultatus, o ne tik laimėti laiko, kad būtų išaiškintas tariamas sukčiavimas, kaip jis ilgai tvirtino.

Šios pastangos baigėsi žiauriomis D.Trumpo šalininkų riaušėmis Kapitolijuje ir galiausiai M.Pence'ui teko užblokuoti Rinkimų komisijos balsavimą.

Savaitgalį D.Trumpas taip pat pirmą kartą užsiminė, kad, jei vėl bus išrinktas prezidentu, jis galbūt suteiks malonę visiems, kuriems pareikšti kaltinimai dėl dalyvavimo sausio 6 dienos išpuolyje – tai naujausias ilgus metus trunkančio jo flirto su politiniu smurtu pavyzdys.

Ir, nekreipdamas dėmesio į tai, kas atsitiko paskutinį kartą, kai jis skatino masinę demonstraciją, D.Trumpas paragino savo šalininkus susiburti „į didžiausius protestus, kokius mes kada nors turėjome“, jei Niujorko ir Atlantos prokurorai dar labiau ims jį spausti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius