Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„NY Times“: J.Bideno ir V.Putino susitikimo aidai Maskvoje: komentatoriai džiūgauja

Iš pradžių Rusijos valstybinė naujienų žiniasklaida keletą mėnesių šaipėsi iš JAV prezidento Joe Bideno, vaizduodama jį kaip mekenantį, pasimetusį ir gerokai perkopusį savo žydėjimo amžių. Tačiau praėjusį ketvirtadienį nuotaika pasikeitė.
Prezidentų susitikimas
Prezidentų susitikimas / „The New York Times“/Doug Mills nuotr.

Maskvoje pasigirdo balsų, sakančių, kad Baltuosiuose rūmuose dabar dirba žmogus, kuris mus supranta, su kuriuo galime bendrauti.

J.Bideno susitikimas su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu Ženevoje plačiai aptariamas tiek dažnai pernelyg pompastiškose pagrindinėse Rusijos politinių pokalbių laidose, tiek santūresnį, atsargų optimizmą išreiškiančiose Maskvos užsienio politikos struktūrose.

Vieną akimirką atrodė, kad dėl vieno dalyko sutariama – J.Bidenas yra naujo tipo partneris, labiau nuspėjamas ir profesionalesnis už buvusį prezidentą Donaldą Trumpą ir labiau linkęs atsižvelgti į Rusijos interesus nei kiti pastarojo meto jo pirmtakai, pavyzdžiui, prezidentas Barackas Obama.

„Ankstesnė prezidento B.Obamos pateikta doktrina, traktavusi Rusiją kaip tik regioninę galią, atmesta“, – sakė valstybės valdomame „Pirmajame kanale“ pasirodęs įtakingo laikraščio „Nezavisimaya Gazeta“ redaktorius Konstantinas Remčiukovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius