-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Kinijai Joe Bidenas dar blogiau už Donaldą Trumpą

Žiūrint iš Kinijos perspektyvos, prieš ją nukreipti Jungtinių Valstijų smūgiai vis nesiliauja. Sankcijos ir eksporto kontrolė už represijas Sindziange. Įspėjimas tarptautinėms kompanijoms apie blogėjantį verslo klimatą Honkonge. Atsisakymas išduoti vizas studentams ir tyrėjams, įtariamiems ryšiais su Liaudies išlaisvinimo armija.
JAV ir Kinija
JAV ir Kinija / 123RF.com nuotr.

Dabar Jungtinės Valstijos sutelkė daugybę kitų valstybių, kad visos drauge apkaltintų Kinijos valstybės saugumo ministeriją ne tik dėl kibernetinio šnipinėjimo, bet ir dėl įsilaužimų siekiant pelno bei rezgant politines intrigas.

Toks išpuolių srautas supykdė Pekiną. O praėjus šešiems mėnesiams nuo JAV prezidento Joe Bideno kadencijos pradžios, komunistų partijos vadovybė dar nerado veiksmingos strategijos, kaip atsverti Amerikos veiksmus.

Pekino nuomone, J.Bidenas pasirinko strategiškai pranašesnį požiūrį nei jo pirmtakas. Dabartinis prezidentas kviečia sąjungininkus prisijungti prie jo kampanijos prieš Kinijos elgesį taip, kad, atrodo, Pekinas rimtai susinervino. Kinija griebėsi įprastos „akis už akį“ atsako taktikos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius