-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Maskvos metro diegiama moderni technologija – „dviašmenis kalavijas“

Maskvos metro – viso pasauliniu mastu pripažintas ir nuo pat savo atidarymo 1935 metais susižavėjimo sulaukiantis puikaus masinio susisiekimo stebuklas – praėjusį mėnesį pateko į naujienų antraštes dėl labai modernios naujovės.
Veidų atpažinimo principu pagrįsta metro mokėjimų sistema Maskvoje
Maskva / TASS\TASS, Getty Images

Sistemoje buvo įdiegta mokėjimo sistema, kuri nereikalauja, kad keleiviai pateiktų bilietą, keleivio kortelę, naudotų išmanųjį telefoną arba bekontaktę banko kortelę. Jiems tereikia parodyti savo veidą.

Iki spalio 15 dienos ši veido atpažinimo sistema, pavadinta „Face Pay“, jau buvo įdiegta ir veikė maždaug 240 Maskvos metro stotelių – nuolat besiplečiančioje sistemoje, garsėjančioje savo punktualumu ir puošniomis, ištaigingomis stotimis.

Maskvos miesto pareigūnai netruko imti liaupsinti šią naujausią technologinę sistemos naujovę, vieną iš keleto įdiegtų per pastarąjį dešimtmetį.

„Face Pay“ visame pasaulyje neturi sau lygių kokybės ir patogumo prasme“, – sakė mero pavaduotojas transportui Maksimas Liksutovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius