Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Opozicija Turkijoje stiprėja – artėja R.T.Erdogano eros pabaiga?

Turkijos opozicijos partijos vienijasi į vis geriau organizuotą frontą, kurio tikslas – išstumti iš valdžios dabartinį prezidentą Recepą Tayyipą Erdoganą ir kitais metais surengti pirmalaikius rinkimus, kuriuose būtų galima mesti iššūkį jo 19 metų trunkančiam valdymui.
Pavasaris Stambule
Pavasaris Stambule / Zumapress/Scanpix nuotr.

Šešių opozicijos partijų lyderiai, kurie šiuo metu derasi dėl aljanso, atrodo, sutarė kitus rinkimus paversti savotišku referendumu dėl prezidentavimo sistemos, kurią R.T.Erdoganas įvedė prieš ketverius metus ir kurią laiko vienu didžiausių savo pasiekimų.

Jo oponentai sako, kad dabartinė sistema leidžia R.T.Erdoganui savo rankose turėti beveik autokratinę galią, skatina korupciją ir leidžia jam vienvaldystę, suteikia galios diktuoti pinigų politiką, valdyti teismus ir įkalinti dešimtis tūkstančių politinių oponentų.

Parlamentinės sistemos sugrąžinimą pavertusi pagrindiniu savo darbotvarkės elementu, R.T.Erdogano opozicija tikisi nukreipti diskusiją į esminį klausimą – prastėjančią Turkijos demokratijos būklę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius