-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Priverstinis JAV ir Talibano bendradarbiavimas – kas jo laukia?

Prieš du dešimtmečius, po 2001-ųjų rugsėjo 11-iosios teroro išpuolių, JAV prezidentas George'as W.Bushas pasmerkė Talibaną už „pagalbą vykdant žmogžudystes“. Dabar, prezidentui Joe Bidenui užbaigiant G.W.Busho pradėtą ​​karą, Jungtinės Valstijos ima megzti nejaukią partnerystę su tomis priešo pajėgomis.
Talibanas
Talibanas / „The New York Times“/Victor J. Blue nuotr.

Jungtinės Valstijos viliasi, kad Talibanas padės apsaugoti JAV piliečius ir jų sąjungininkus Afganistane, kol skubama visus evakuoti.

Taigi matome mažai tikėtiną partnerystę mūšio lauke: JAV diplomatai, šnipai ir kariškiai bendradarbiauja su savo Talibano kolegomis, nes ši grupuotė yra pirmoji Amerikos gynybos linija Afganistano sostinės Kabulo oro uoste, padedanti tikrinti keleivių dokumentus ir ar jie neslapia ginklų.

Tiesa, atrodo, kad praėjusį ketvirtadienį šis bendradarbiavimas įspūdingai žlugo, sakė JAV kariškiai, kai teroristams pavyko pereiti Talibano kontrolės postus aplink oro uostą ir savižudis susprogdino bombą, nusinešusią 13 JAV karių ir daugybės afganų civilių gyvybes.

Šis kraupus incidentas – ir administracijos pareigūnų įspėjimai, kad artimiausiomis dienomis gali įvykti, ir net tikėtina, kad įvyks, daugiau išpuolių, – tik, pabrėžia, kokioje keblioje padėtyje atsidūrė Joe Bidenas po to, kai pavasarį atšaukė savo karinius patarėjus ir nurodė iki rugpjūčio pabaigos visiškai išvesti JAV pajėgas iš Afganistano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius