Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Šimtai kompanijų pažadėjo sustabdyti miškų naikinimą. Kaip joms sekasi?

Kai pirkėjas Niujorke iš maisto prekių parduotuvės lentynos pasiima, tarkime, „Milky Way“ šokoladuką, tas pirkėjas tampa paskutine grandimi ilgoje grandinėje, galbūt prasidedančioje kokiame nors tolimame Ganos kampelyje, kur dar neseniai vešėjo atogrąžų miškas.
Medžių kirtimas Amazonės miškuose
Medžių kirtimas Amazonės miškuose / 123RF.com nuotr.

Maždaug 80 procentų kasmet tropikuose išnaikinamų medžių iškertami, kad būtų vietos auginti kakavą, sojų pupeles, alyvpalmes ir galvijus, iš kurių gaunamos žaliavos šokoladui, javainiams, odinėms sėdynėms ir tūkstančiams kitų gaminių.

Prieš dešimt metų kai kurios didžiausios pasaulio kompanijos, įskaitant „Coca-Cola“, „Kellogg's“, „Walmart“ ir „Mars“, įsipareigojo pakeisti savo praktiką, kad iki 2020 metų miškų naikinimas būtų sustabdytas.

Kai kurios, pavyzdžiui, „Nestle“ ir „Carrefour“, žengė dar toliau, sakydamos, kad visiškai pašalins miškų naikinimą iš savo tiekimo grandinių.

Atėjo 2020-ieji ir kai kurios įmonės pranešė apie pažangą siekiant savo tikslo. Tačiau nė viena jų negalėjo pasakyti, kad jų tiekimo grandinėje miškai nebenaikinami.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius