Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Smūgis PSO reputacijai – darbuotojai Konge seksualiai išnaudojo moteris

Per Ebolos protrūkį Kongo Demokratinėje Respublikoje ten dirbti Pasaulio sveikatos organizacijos pakviesti gydytojai ir kiti darbuotojai, turėję suteikti šaliai pagalbos, ten seksualiai išnaudojo moteris ir mergaites, antradienį pranešė šios agentūros vadovo paskirta speciali tyrimo komisija.
Ebolos virusas Afrikoje
Ebolos virusas Afrikoje / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Agentūros generalinis direktorius daktaras Tedrosas Adhanomas Ghebreyesusas atsiprašė aukų – pranešama, kad jų yra kelios dešimtys – ir pažadėjo imtis „esminės politikos ir procesų reformos“, skirtos kovoti su išnaudojimu ir piktnaudžiavimu valdžia šioje organizacijoje.

Jis patikino, kad agentūra nutrauks sutartis su keturiais asmenimis, pripažintais vykdžius nusikaltimus, kurie vis dar dirbo PSO ir perduos įtarimus išžaginimu Kongo valdžios institucijoms ir bei kaltinamųjų netinkamu elgesiu gimtosioms šalims.

2018–2020 metais vykdyta kovos su Ebola kampanija „buvo didelė ir sudėtinga operacija labai nesaugiame regione, kuriai reikėjo pasitelkti daugybę vietinio ir užsienio šalių personalo“,– sakė PSO vadovas.

„Tačiau nėra jokio pateisinimo seksualiniam išnaudojimui ir prievartai. Mes sutinkame, kad turėjome imtis griežtesnių priemonių, kad patikrintume savo kandidatus ir užtikrintume efektyvesnius žmogiškųjų išteklių procesus.“ – tęsė jis.

Pažadėta imtis „esminės politikos ir procesų reformos“, skirtos kovoti su išnaudojimu ir piktnaudžiavimu valdžia šioje organizacijoje.

Komisijos tyrėjams pavyko nustatyti 83 asmenis, kurie, kaip manoma, vykdė prievartą, tarp jų yra ir Kongo, ir užsienio valstybių piliečių, rašoma pranešime. 21 atveju tyrėjai sugebėjo tiksliai nustatyti, kad asmenys, įtariami netinkamu elgesiu, yra PSO darbuotojai.

35 puslapių ataskaita nurodė „aiškius struktūrinius sutrikimus“, agentūros reakcijoje į įtarimus netinkamu elgesiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius