Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Xi Jinpingas vadovaus ilgai – partija paskelbė jį „didžiu vadovu“

Kinijos komunistų partija oficialiai nusprendė kilstelėti prezidento Xi Jinpingą statusą dar aukščiau – jis nuo šiol laikomas vienu reikšmingiausių šiuolaikinių šalies lyderių ir taip pakylėjamas į ypatingą lygmenį bei gauna dar daugiau galimybių išlaikyti valdžią daugybę metų.
Xi Jinpinas ir Komunistų partijos nariai
Xi Jinpinas ir Kinijos komunistų partijos nariai / Imago / Scanpix nuotr.

Sprendimas, paskelbtas po uždaro aukšto lygio partijos pareigūnų susitikimo Pekine, tapo savotišku 100 metų skaičiuojančios valdančiosios partijos istorijos peržiūrai ir, pasak kai kurių analitikų, padės įtvirtinti Xi Jinpingo autokratinį Kinijos valdymo modelį.

Dabar 68 metų Xi Jinpingas įgavo ištisą epochą apibrėžiančio vadovo statusą, kuris kilstelės oficialų jo šlovinimą į naują ir dar intensyvesnį lygmenį.

Partijos akyse Xi Jinpingas, jau buvęs galingiausias pastarųjų dešimtmečių Kinijos lyderis, dabar atsiduria šalia Mao Dzedungo, šalies komunistinio valdymo pradininko, ir Dengo Xiaopingo, vyriausiojo jos ekonomikos pakilimo architekto.

Naujiena nepateikė užuominos apie jokį galimą Xi Jinpingo įpėdinį, o tai dar labiau sustiprina prognozes, kad greičiausiai jis užsitikrins ir trečią penkerių metų kadenciją partijos generalinio sekretoriaus poste.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius