Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nyderlandai sieks įkurti tarptautinį tribunolą, tirsiantį numušto Malaizijos lainerio tragediją

Nyderlandai inicijavo 2014 m. vasarą virš Rytų Ukrainos numušto keleivinio lainerio „Boeing“ tragedijos aplinkybes tirsiančio tarptautinio tribunolo prie Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos įkūrimą. Šiuo metu Nyderlandų valdžia dėl tokio tribunolo įkūrimo derasi kartu su kitomis ES šalimis, praneša naujienų svetainė meduza.io.
Malaizijos lėktuvo „Boeing 777“ katastrofos vieta rytų Ukrainoje
Malaizijos lėktuvo „Boeing 777“ katastrofos vieta rytų Ukrainoje / „Scanpix“/„Reuters“, AFP nuotr.

Kaip naujienų agentūrai „Reuters“ teigė du šaltiniai iš Nyderlandų, teisiniai ir politiniai sunkumai, susiję su numušto lėktuvo byla, privertė šios šalies valdžią galvoji apie tarptautinio tribunolo įkūrimą.

Tragedijos metu žuvo 298 žmonės.

„Tribunolas prie JT – geriausia išeitis. Manome, kad tai duos galimybę bendradarbiauti visoms šalims, kurios įtrauktos (į šį reikalą)“, – teigė prisistatyti nepanoręs Nyderlandų pareigūnas.

Apie tokio tribunolo paskelbimą nebus paskelbta anksčiau negu 2015 m. spalį, kuomet Nyderlandų aviacijos tarnyba pateiks savo tyrimo rezultatus.

Malaizijos oro linijų lėktuvas „Boeing 777” virš prorusiškų teroristų kontroliuojamo Ukrainos rajono buvo numuštas 2014 m. liepos 17 d. Tragedijos metu žuvo 298 žmonės.

Nepriklausomai tyrėjai priėjo išvados, kad lėktuvas buvo numuštas panaudojant rusišką priešlėktuvinės gynybos komplekso „Buk“ raketą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius