-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olandai nori užtikrinti saugumą numušto Malaizijos lainerio vietoje

Nyderlandų ir Australijos užsienio reikalų ministrai viešėdami Kijeve reikalaus užtikrinti deramą saugumą numušto Malaizijos lainerio „Boeing 777” tragedijos vietoje rytų Ukrainoje, praneša naujienų svetainė dw.de.
Aukų palaikai atskraidinti į Nyderlandus, Eindhoveną
Aukų palaikai atskraidinti į Nyderlandus, Eindhoveną / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Australijos užsienių reikalų ministras Julie Bishopas teigė, kad kartu su savo kolega iš Nyderlandų Fransu Timmermansu ketvirtadienį, viešnagės Ukrainoje metu diskutuos kaip įmanoma užtikrinti 50 kvadratinių kilometrų teritorijos, kurioje mėtosi lainerio liekanos, apsaugą.

Laineris buvo numuštas rytų Ukrainoje liepos 17 d. Juo skrido 11 valstybių piliečiai.

Australijos dienraščiuose „Sydney's Daily Telegraph“ ir „The Australian“ rašoma, kad Nyderlandų premjeras Markas Rutte pasiūlė suburti tarptautines saugumo pajėgas, vadovaujamas olandų, kurios būtų atsakingos už tragedijos vietos apsaugą.

Pirmadienį Jungtinių Tautų saugumo taryba priėmė rezoliuciją, kuria prorusiškų separatistų reikalaujama bendradarbiauti su nepriklausomais tyrėjais ir sugrąžinti žuvusiųjų palaikus.

Pranešama, kad šiuo metu Kijeve dirba 25 tyrėjai, kurie analizuoja nuotraukas iš įvykio vietos ir palydovo bei informaciją, gautą iš radarų.

Trečiadienį į Nyderlandus buvo atgabenti 40 neatpažintų žuvusiųjų palaikai. Daugiau palaikų bus atskraidinta į šalį ketvirtadienį. Nyderlandų pareigūnai kol kas patvirtino 200 iš 298 žuvusiųjų tapatybes.

Pranešama, kad šiuo metu Kijeve dirba 25 tyrėjai, kurie analizuoja nuotraukas iš įvykio vietos ir palydovo bei informaciją, gautą iš radarų.

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos atstovas Ukrainoje Michailas Bociurkivas trečiadienį tvirtino, kad katastrofos vietoje vis dar matomos kūnų dalys. Ant orlaivio korpuso taip pat yra „reikšmingos skylės“. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius