Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nyderlandų premjeras: R.T.Erdogano pareiškimai apie nacius – beprotiški ir peržengiantys ribą

Nyderlandų premjeras Markas Rutte šeštadienį pasmerkė Turkijos premjero Recepo Tayyipo Erdogano „beprotišką“ pareiškimą, kad olandai elgiasi kaip naciai, ir pridūrė, kad lyderis „smarkiai peržengė ribą“. Tai buvo „beprotiški pareiškimai“, žurnalistams sakė M.Rutte, siekiantis būti perrinktas per ateinantį trečiadienį Nyderlanduose vyksiančius parlamento rinkimus.
Recepas Tayyipas Erdoganas
Recepas Tayyipas Erdoganas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Suprantu, kad jie pyksta, bet tai jau smarkiai peržengia ribą“, – pridūrė vyriausybės vadovas, kalbėdamas Bredos mieste.

Haga šeštadienį pranešė neduosianti Turkijos užsienio reikalų ministro Mevluto Cavusoglu lėktuvui nusileisti šalyje prieš planuotą susitikimą su vietos turkais. Ministras jame norėjo agituoti tėvynainius per Ankaros organizuojamą referendumą balsuoti už Konstitucijos pataisas, smarkiai išplėsiančias Turkijos prezidento galias.

Supykęs R.T.Erdoganas pareiškė, kad olandai elgiasi kaip naciai.

„Jie yra nacių liekanos, jie yra fašistai“, – prezidentas sakė per mitingą Stambule.

M.Rutte sakė, kad buvo sunku ryžtis neleisti atvykti M.Cavusoglu, nes Turkija yra „NATO sąjungininkė“, bet pridūrė: „Manau, šiuo atveju nusprendėm teisingai.“

„Scanpix“ nuotr./Nyderlandų premjeras Markas Rutte
„Scanpix“ nuotr./Nyderlandų premjeras Markas Rutte

Pastarosiomis dienomis Vokietija ir kitos Europos šalys stengėsi blokuoti tokius turkų kampanijos renginius. Reaguodamas į vokiečių sprendimus, R.T.Erdoganas irgi pareiškė, kad jų veiksmai prilygsta „nacių praktikai“.

Kol kas neaišku, aš turkų mitingas Roterdame įvyks.

Jis buvo suplanuotas įtemptu metu, likus vos keturioms dienoms iki rinkimų Nyderlanduose, per kurių kampaniją vyko audringi debatai apie imigraciją ir musulmonų piliečių vaidmenį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius