-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nyderlandų premjeras Rutte įteikė karalienei atsistatydinimo raštą

Olandų ministras pirmininkas Markas Rutte pirmadienį įteikė karalienei Beatrix savo ir ministrų kabineto atsistatydinimo raštą; tai padaryta žlugus parlamentinei partnerystei su kraštutinių dešiniųjų partija.
Markas Rutte
Markas Rutte (kairėje) / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Premjeras

„Ministras pirmininkas Markas Rutte pateikė savo kabineto atsistatydinimo raštą Jos Didenybei Olandijos karalienei Beatrix“, – nurodoma vyriausybės informacijos tarnybos pranešime.

„Karalienė svarsto (premjero) atsistatydinimą, bet paprašė visus ministrus ir viceministrus toliau daryti viską, ko reikia karalystės interesams“, – sakoma pranešime.

Vyriausybės atsistatydinimo laukta nuo savaitgalio, kai M.Rutte pripažino, jog jo vyriausybės nesutarimai su prieš islamą nusistačiusio politiko Geerto Wilderso vadovaujama Laisvės partija gali atvesti prie pirmalaikių rinkimų; parlamento rinkimai šiaip turėtų būti 2015-ųjų gegužę.

Nors G.Wilderso partija, nors ir nebūdama koalicijoje, garantavo vyriausybei daugumą parlamente pastaruosius pusantrų metų, nes sutiko paremti koaliciją, kurią sudaro liberali premjero Laisvės ir demokratijos partija (VVD) bei Maxime'o Verhageno Krikščionių demokratų partija (CDA).

Susitarimas su G.Wildersu staiga tapo bevertis savaitgalį, kai žlugo derybos dėl prieštaringai vertinamų taupymo priemonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius