Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 03 11 /13:51

Nyderlandų vyriausybė atšaukė leidimą nutūpti Turkijos ministro lėktuvui

Nyderlandų vyriausybė atšaukė leidimą nutūpti Turkijos užsienio reikalų ministro lėktuvui, aštrėjant diplomatiniam ginčui tarp abiejų NATO sąjungininkių dėl turkų kampanijos renginių, susijusių su Ankaros organizuojamu referendumus dėl konstitucinės reformos.
Mevlutas Cavusoglu
Mevlutas Cavusoglu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šeštadienį paskelbtame olandų vyriausybės pranešime sakoma, kad leidimas atskristi Turkijos diplomatijos vadovui Mevlutui Cavusoglu buvo atšauktas, nes jo planuotas susitikimas su vietos turkais Roterdame kelia „pavojų viešajai tvarkai ir saugumui“.

„Turkijos valdžia viešai grasino sankcijomis. Tokiu atveju tampa nebeįmanoma pasiekti protingą sprendimą, – pažymėjo vyriausybė. – Dėl šios priežasties Nyderlandai pasiuntė žinią, kad leidimas nusileisti (ministro lėktuvui) bus atšauktas.“

Sužinojęs apie Nyderlandų sprendimą neįsileisti M.Cavosoglu, R.T.Erdoganas pagrasino griežtu atsaku ir pareiškė, kad Hagos elgesys jam primena nacizmą.

M.Cavusoglu anksčiau šeštadienį tvirtino, kad atvyks į Nyderlandus agituoti čia gyvenančius Turkijos piliečius palaikyti minėtą referendumą, nors šių ketinimų nepalaiko olandų vyriausybė.

Ministras tvirtino nekeisiantis savo planų, nors virtinė mitingų dėl Ankaros užmojo smarkiai padidinti prezidento Recepo Tayyipo Erdogano galias buvo atšaukti Nyderlanduose, Vokietijoje ir kitur Europoje.

R.T.Erdogano vyriausybės organizuojami kampanijos renginiai Europos miestuose sukėlė susirūpinimą žemyno vyriausybėms. Be to, išlieka nerimas dėl žmogaus teisių padėties šioje šalyje, nes Turkijos pareigūnai tęsia didelio masto susidorojimą su pernai nesėkmingai mėginto įvykdyti perversmo dalyviais ir šalininkais.

Turkija griežtai pasmerkė sprendimus atšaukti kai kuriuos planuotus susitikimus. Vokietijos valdžios veiksmus sustabdyti tuos mitingus R.T.Erdoganas netgi prilygino „nacių praktikai“.

„Šiandien vykstu į Roterdamą“, – M.Cavusoglu anksčiau šeštadienį sakė televizijai „CNN Turk“.

Jeigu šis vizitas bus blokuojamas, „paskelbsime Nyderlandams griežtas sankcijas“, pridūrė jis.

Sužinojęs apie Nyderlandų sprendimą neįsileisti M.Cavosoglu, R.T.Erdoganas pagrasino griežtu atsaku ir pareiškė, kad Hagos elgesys jam primena nacizmą.

„Jie yra nacių liekanos, jie yra fašistai, – prezidentas pareiškė per mitingą Stambule. – Uždrauskit mūsų užsienio reikalų ministrui skraidyti, jeigu norit – bet pažiūrėsim, kaip nuo šiol jūsų lėktuvai leisis Turkijoje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius