Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nyderlandų vyriausybė išlošė daugiau laiko dėl Ukrainos

Nyderlandų valdančioji koalicija sugebėjo nedidele persvara blokuoti opozicijos mėginimą pasiekti, kad ministrų kabinetas tučtuojau atsiimtų paramą ES ir Ukrainos asociacijos susitarimui. Tokį balsavimą parlamente po referendumo inicijavo opozicijoje dirbantys socialistai, skelbia „DutchNews.nl“.
Olandijos ministras pirmininkas Markas Rutte
Nyderlandų ministras pirmininkas Markas Rutte / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Socialistų partijos atstovai, kalbėdami apie pasiūlymą, priminė referendumo dėl ES ir Ukrainos susitarimo baigtį. Tąsyk dauguma – 61 proc. balsavusių Nyderlandų rinkėjų nepritarė asociacijos sutarčiai.

Pasiūlymą atsiimti paramą ES ir Kijevo susitarimui parėmė visi opozicijos atstovai parlamente, be to, prie jų prisijungė vienas valdančiosios Leiboristų partijos deputatas.

Tačiau valdančiajai koalicijai užteko balsų pasiūlymo atmetimui – prieš jį balsavo 74 abiejų koaliciją sudarančių partijų atstovai ir dar du nepriklausomi parlamentarai. Už – 71 deputatas.

Tad dabar vyriausybė, vadovaujama premjero Marko Rutte, laimėjo daugiau laiko diskusijoms su Bendrijos partneriais dėl pataisų asociacijos susitarimo tekste.

Referendumas buvo patariamasis, bet paaiškėjus, kad nugalėjo stovykla „Ne“, vyriausybė patikino visuomenę, jog tikrai atsižvelgs į balsavimo rezultatus.

M.Rutte praėjusią savaitę teigė parlamentarams, kad neturės jokių galimybių išsiderėti pakeitimų asociacijos susitarime, jei Nyderlandai nuspręs formaliai jo neberemti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius