Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nyderlanduose 7 žmones suvažinėjusio sunkvežimio vairuotojas įtariamas vartojęs kokainą

Esama „rimtų įtarimų“, kad ispanas sunkvežimio vairuotojas, praėjusį mėnesį nukreipęs savo transporto priemonę į Nyderlandų kaimo kiemą, kur vyko barbekiu vakarėlis, ir mirtinai suvažinėjęs septynis žmones, prieš tą incidentą vartojo kokainą, nurodoma penktadienį paskelbtame apeliaciniame nuosprendyje.
Įvykio vieta
Įvykio vieta / „Scanpix“/AP nuotr.

Sunkvežimiui su priekaba rugpjūčio 27 dieną nuvažiavus nuo pylimo Naujojo Bejerlando kaimelyje ir įsirėžus į vietą, kur vyko vietinio čiuožimo klubo surengtas vakarėlis, žuvo šeši jo dalyviai, o dar mažiausiai septyni žmonės nukentėjo.

Vėliau vietos valdžia paskelbė apie dar vieną mirtį – dar negimusio kūdikio, tapusio septintąja auka, nes jo žuvusi moteris ruošėsi gimdyti.

Neilgai trūkus po incidento policija sulaikė 45 metų Ispanijos pilietį, tačiau vėliau jis buvo paleistas, kol buvo atliekamas ikiteisminis tyrimas.

Tačiau prokurorai šį sprendimą apskundė, teigdami, kad „nusikaltimo įvykdymo metu jo kraujyje rasta kokaino“, ir paprašė teisėjų skirti vairuotojui kardomąjį įkalinimą.

Ketvirtadienį priimtame ir penktadienį paskelbtame apeliacinio teismo sprendime minimas „rimtas įtarimas, kad įtariamasis pradėjo vairuoti sunkvežimį pavartojęs narkotinių medžiagų, įskaitant kokainą“.

Tačiau teisėjai pabrėžė, kad sprendžiant, ar toliau laikyti ispaną už grotų, pirmenybė turėtų būti teikiama jo asmeniniams interesams, o ne „nusikaltimo interesui“.

„Tai reiškia, kad prašymas sustabdyti kardomąjį kalinimą yra patenkintas“, – rašoma nutartyje.

Vis tik teisėjai įsakė vairuotojui bendradarbiauti su policija atliekant tyrimą, taip pat uždraudė jam vairuoti visas motorines transporto priemones ir liepė jam pranešti Nyderlandų ir Ispanijos prokurorams, jei pasikeistų adresą.

Nelaimingas atsitikimas Naujajame Bejerlande pribloškė šalį, įskaitant Nyderlandų karalių Willemą Alexanderį. Jis pareiškė, kad tas įvykis sukėlė „neįsivaizduojamą liūdesį šioje glaudžioje bendruomenėje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius