-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nyderlanduose didelis gaisras nuniokojo gamtos draustinį

Viename Nyderlandų gamtos draustinyje praeitą naktį įsiplieskęs didžiulis gaisras sunaikino didelius augalijos plotus, o penktadienio rytą ugniagesiai tebekovojo su liepsnomis.
Nyderlandų gamtos draustinis po gaisro
Nyderlandų gamtos draustinis po gaisro / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Per gaisrą Dernės Pelio draustinyje išdegė 21 hektaras; mobilizuota 150 ugniagesių“, – sakė naujienų agentūrai AFP Rytų Brabanto ugniagesių tarnybos atstovas Tonas Driessenas.

Pasak jo, išdegusi teritorija yra „gana didelė pagal Olandijos standartus“.

Šios šalies pietuose esančios teritorijos miškai ir šlapynės sunkiai pravažiuojamos. Ugniagesiai trečiadienį septyniose provincijose paskelbė aukščiausio laipsnio gaisrų pavojų, jau kelias dienas tęsiantis karščių bangai.

Apie draustinyje kilusį gaisrą buvo pranešta 22 val. 12 min. Grinvičo (penktadienį 1 val. 12 min. Lietuvos) laiku, kai gyventojai pastebėjo miške įsiplieskusią didžiulę liepsną. Ugnis sparčiai išplito miškuose, taip pat apėmė durpynus ir pievas.

T.Driessenas: „Dėl didelę Europos dalį apėmusios karščių bangos „kelias pastarąsias dienas laikėsi aukšta temperatūra, o dėl vandens stygiaus augalija perdžiūvo ir tapo pažeidžiama ugnies.“

Dėl didelę Europos dalį apėmusios karščių bangos „kelias pastarąsias dienas laikėsi aukšta temperatūra, o dėl vandens stygiaus augalija perdžiūvo ir tapo pažeidžiama ugnies“, pažymėjo T.Driessenas.

Tačiau jis nurodė, kad pareigūnai dar tiksliai nežino gaisro priežasties. Pasak T.Driesseno, kilo „įtarimų“ dėl „stulbinamo sutapimo“, kad keliomis valandomis gaisras įsiplieskė kitame draustinyje, esančiame maždaug už 20 km nuo Dernės Pelio.

Ši teritorija ugniagesiams buvo kaip sunkiai pasiekiama. „Keliai blogi; sunkvežimiai negali privažiuoti prie gaisro fronto visko nesunaikindami. Taigi, vyrai ėjo pėsčiomis“, – aiškino T.Driessenas. Pasak jo, buvo iškviestas pastiprinimas iš Limburgo provincijos.

Šešiomis dienomis anksčiau didžiuliai miškų gaisrai Portugalijoje nusinešė daugiau kaip 60 žmonių gyvybių; dar 254 žmonės buvo sužeisti.

Dar vienas gaisras praeitą naktį įsiplieskė kitame draustinyje Olandijos šiaurinėje Terschelingo saloje, bet jis buvo greitai suvaldytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius