Sportas gyvai

O.Arestovyčius apžvelgė situaciją Mariupolyje: „Šiuo metu nėra karinio sprendimo“

Ukrainos prezidento administracijos vadovo patarėjas Oleksijus Arestovyčius vaizdo įraše feisbuke apžvelgė situaciją Mariupolio mieste. Anot jo, dedamos politinės ir diplomatinės pastangos, kad būtų išspręsta humanitarinė katastrofa. Volodymyro Zelenskio patarėjas pasistengė įtaigiai – kad ne vien kariškiai lengvai suprastų, paaiškinti, kokia karinė situacija šiuo metu susidariusi Mariupolyje ir kodėl išorinė, jėga paremta pagalba bent šiuo metu ten negalima.
Oleksijus Arestovyčius
Oleksijus Arestovyčius įtaigiai paaiškino, kodėl karinė pagalba bombarduojamam Mariupoliui bent šiuo metu negalima. / Kadras iš „Facebook“ vaizdo įrašo

„Artimiausi Ukrainos kariuomenės daliniai intensyviai kovoja į šiaurę nuo Volnovachos. Juos puola priešo pajėgos, kurios yra didesnės, tad negali būti nė kalbos apie Mariupolio išvadavimą, jie patys turi ten kovoti.

Šiuo metu nėra karinio sprendimo dėl Mariupolio.

Kiti daliniai yra už 100, 120, 150 kilometrų nuo Mariupolio. Jiems vis dar reikia įveikti priešo gynybą ten, kur jie yra. Tarkime, jei jie prasiveržtų – nors iš kur jie gautų rezervų prasiveržti ir pereiti į puolimą prieš didesnes pajėgas – ir pajudėtų Mariupolio link, jie turėtų nenukeliaus daugiau kaip 120 kilometrų per pliką stepę, rizikuodami sulaukti priešo aviacijos ir artilerijos atakų iš bazių Kryme ir Rostovo srityje“.

Anot O.Arestovyčiaus, Kryme ir Rostove yra stiprios priešo aviacijos ir artilerijos pajėgos. Buvo mėginta teikti aviacijos paramą, tačiau ji nepavyko.

„Todėl šiuo metu nėra karinio sprendimo dėl Mariupolio... Šiuo metu yra politinis ir diplomatinis Mariupolio apylinkėse susidariusios padėties, visų pirma humanitarinės katastrofos, sprendimo būdas“, – konstatavo V.Zelenskio patarėjas.

Jis pridūrė manantis, kad taip nepalankiai susiklosčiusioje karinėje situacijoje efektyviai Mariupolio gelbėti neįstengtų niekas: „Nė viena pasaulio armija, netgi Amerikos, esant tokioms aplinkybėms, nepraeitų, turėdama tuos pajėgumus, kuriuos turime mes. Deja.“

O.Arestovyčius sakė, kad prezidentas daugiau nei prieš 10 dienų pavadino Mariupolį „tema Nr. 1“ ir sprendė humanitarinį klausimą aukščiausiu tarptautiniu lygiu.

„Mums pavyko išjudinti situaciją taip, kad Rusijos kariai atvėrė koridorių išvykti iš Mariupolio. Jie neįleido humanitarinės pagalbos į patį Mariupolį, tačiau leido piliečiams išvykti iš Mariupolio. Mūsų duomenimis, iš Mariupolio jau išvyko daugiau kaip 40 000 gyventojų“, – sakė šalies vadovo patarėjas.

Jis pridūrė, kad ministro pirmininko pavaduotoja ir reintegracijos ministrė Iryna Vereščuk užtikrina jų judėjimą maršrutu į Zaporižią, kur jiems suteikiama pagalba ir jie paskirstomi po visą Ukrainą.

O.Arestovyčius „Facebook“ vaizdo įraše kartojo, kad, nepaisant sudėtingos situacijos, Ukrainos valdžia ir kariuomenė nesusigręžė ir niekuomet nenusigręš nuo Mariupolio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Geriausia investicija – rūpinimasis savo sveikata
Reklama
Leiskite sau pasijusti geriau
Reklama
„Huawei Watch Fit 3“ – laikrodis, skatinantis pozityvius sveikatos įpročius
Reklama
Pekla ar gyvybės pradžia? Atskleidė, kaip kiekvienas grožio entuziastas gali prisidėti prie pelkių išsaugojimo
Užsisakykite
15min naujienlaiškius