-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

O.Scholzas: derybų su Rusija sąlyga – karių išvedimas iš Ukrainos

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas spaudos konferencijos metu su Brazilijos prezidentu Luizu Inacio Lula da Silva pareiškė, kad bet kokios taikos derybos turi vykti su sąlyga, kad Rusija išves savo karius iš Ukrainos, pranešė naujienų agentūra DPA.
Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva ir Vokietijos kancleris Olafas Scholzas
Brazilijos prezidentas Luizas Inacio Lula da Silva ir Vokietijos kancleris Olafas Scholzas / „Reuters“/„Scanpix“

„Be to, negalima sudaryti taikos su Rusija už ukrainiečių nugaros“, – pridūrė O.Scholzas.

Vokietijos kancleris taip pat atkreipė dėmesį, jog jo ir Brazilijos prezidento pozicija aiškiai sutampa: „Abu smerkiame Rusijos invaziją“.

Kita vertus, L.I.Lula da Silva aiškiai atmetė bet kokias Ukrainos sąjungininkių turėtas viltis dėl šaudmenų tiekimo priešlėktuviniams pabūklams „Gepard“ ar tankams „Leopard“.

„Brazilija nesuinteresuota perduoti amunicijos Ukrainos ir Rusijos karui. Brazilija yra taikos šalis. Todėl Brazilija nenori dalyvauti šiame kare, net ir netiesiogiai“, – sakė Brazilijos prezidentas.

Tačiau L.I.Lula da Silva pareiškė, kad prireikus būtų pasirengęs tarpininkauti Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio derybose.

„Jei galėsiu padėti, padėsiu. Jei iškils poreikis surengti derybas su V.Putinu ir V.Zelenskiu, būsiu pasirengęs aptarti taikos sureguliavimo pastangas, jokių problemų. Mums iš tikrųjų reikia suburti pakankamai galingą žmonių grupę, kuri būtų gerbiama prie derybų stalo. Ir mes turėtume bendrauti su jais abiem“, – pirmadienį per bendrą spaudos konferenciją teigė Lotynų Amerikos šalies lyderis.

Politikas taip pat pasiūlė sukurti platų tarptautinį derybų formatą, kuris galėtų būti panašus į G20, kad būtų galima aptarti taikos Ukrainoje galimybes.

Brazilijos vadovas sakė, jog šiuo klausimu jau diskutavo su O.Scholzu ir Prancūzijos prezidentu Emmanueliu Macronu bei kad ketina iškelti šį klausimą vasario mėn. vyksiančiose derybose su JAV prezidentu Joe Bidenu ir kovo mėn. su Kinijos vadovu Xi Jinpingu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius