Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Obama ir Putinas bendraus prie pusryčių stalo

JAV prezidentas Barackas Obama ir Rusijos ministras pirmininkas Vladimiras Putinas bendraus prie pusryčių stalo, kai kitą savaitę JAV vadovas lankysis Maskvoje, ketvirtadienį pranešė vyriausybės atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.
Vladimiras Putinas
Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

B.Obama ir buvęs įtakingas Rusijos prezidentas, dabartinis ministras pirmininkas V.Putinas per šį susitikimą, kuris truks maždaug valandą ar pusantros, geriau pažins vienas kitą, radijui „Echo Moskvy“ sakė D.Peskovas.

„Premjeras pirmą kartą turės progą susipažinti su dabartiniu Jungtinių Valstijų prezidentu. Galima manyti, kad ir JAV prezidentui bus įdomu susipažinti su Putinu“, – pastebėjo D.Peskovas.

Jis taip pat spėjo, kad „Putinas panorės pasidalinti savo požiūriu apie dabartinius Rusijos ir Amerikos santykius, pasiremdamas savo patirtimi, kai jis buvo valstybės vadovas“.

„Jis turi didžiulę bendravimo su JAV prezidentu patirtį, jis puikiai išmano temą. Jam bus įdomu susipažinti su naujuoju Jungtinių Valstijų vadovu ir kukliai prisidėti vertinant galimas santykių perspektyvas“, – pažymėjo D.Peskovas.

B.Obama lankysis Maskvoje liepos 6-8 dienomis ir sieks „perkrauti“ JAV ir Rusijos santykius, kurie tapo labai įtempti jo pirmtako Georgeo W.Busho valdymo laikais.

Manoma, kad daugiausia B.Obama kalbėsis su pernai Rusijos prezidentu tapusiu Dmitrijumi Medvedevu, o ne V.Putinu, kuris, kaip daugelis mano, vis dar tebėra labai įtakingas užkulisinėje veikloje.

2000-2008 metais, būdamas Rusijos prezidentu, V.Putinas palaikė draugiškus santykius su G.W.Bushu, nors JAV ir Rusijos ryšiai vis labiau strigo. Beje, kartą G.W.Bushas net pasakė pajutęs V.Putino „sielą“.

Pagal Rusijos konstituciją D.Medvedevas yra atsakingas už šalies užsienio politiką, tuo tarpu V.Putinui tenka vidaus politika ir ekonomika.

Pasak D.Peskovo, skelbtoje V.Putino ir B.Obamos susitikimo programoje numatytos ir tokios temos: JAV ir Rusijos prekybos ryšiai, galimybė atšaukti vadinamąją Jacksono-Vaniko (Džeksono Vaniko) pataisą, Rusijai Jungtinėse Valstijose taikomi apribojimai, humanitarinio poveikio klausimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius