Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Obama „nieko nepakeitė“, sako antrasis pagal rangą „Al Qaeda“ lyderis

Antrasis pagal rangą „Al Qaeda“ lyderis Aymanas al Zawahiri naujoje vaizdajuostėje sako, kad JAV prezidentas Barackas Obama „nieko nepakeitė“, kad musulmonai imtų kitaip vertinti Jungtines Valstijas, praneša „Al Qaeda“ stebėtojai.
Barackas Obama
Barackas Obama / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Al Qaeda

„Naujasis prezidentas B.Obama nieko nepakeitė, kad musulmonai ir engiamieji kitomis akimis žvelgtų į Ameriką“, – rodo ištraukos iš A.al Zawahiri pareiškimo, kurį paskelbė „SITE Intelligence Group“.

„Tai Amerika vis dar žudo musulmonus Palestinoje, Irake ir Afganistane, – sako A.al Zawahiri vaizdajuostėje, kuri buvo paskelbta sekmadienį. – Tai Amerika vagia jų turtą, okupuoja jų žemes ir remia vagiančius, korumpuotus ir išdavikiškus valdytojus jų šalyse.“

Minėta stebėtojų organizacija nurodo, jog, pasak A.al Zawahiri, B.Obamos administracija vykdo tokią pačią politiką kaip buvusi George'o W.Busho administracija, tik ta politika dabar turi kitokį veidą.

„Amerika atėjo pas mus su nauju veidu, bandydama mus juo apkvailinti; su veidu, kuris kviečia keisti, bet keisti mus, kad mes atsisakytume savo tikėjimo ir savo teisių, o ne keisti savo nusikaltimų, agresijos, vagysčių ir skandalų“, – pareiškė „Al Qaeda“ lyderis.

A.al Zawahiri taip pat tvirtina, kad naujoji B.Obamos politika Afganistane nuves tik į pralaimėjimą, kaip anksčiau nutiko sovietams ir britams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius