-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Obamą nuvylė Čikagos pralaimėjimas kovoje dėl teisės rengti olimpines žaidynes

JAV prezidentas Barackas Obama „nusivylęs“ dėl Čikagos pralaimėjimo kovoje už teisę organizuoti 2016 metų vasaros olimpines žaidynes, tačiau džiaugiasi, kad buvo nuvykęs asmeniškai agituoti už savo miestą.
B.Obama agitavo balsuoti už Čikagos kandidatūrą
B.Obama agitavo balsuoti už Čikagos kandidatūrą / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai penktadienį žurnalistams sakė Baltųjų rūmų atstovas spaudai Robertas Gibbsas.

Kopenhagoje penktadienį susirinkę Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) nariai 2016 metų olimpiados sostine išrinko Rio de Žaneiro miestą. Dėl šios teisės taip pat varžėsi Čikaga, Madridas ir Tokijas.

„Galite suprasti, kad prezidentas nusivylęs“, – sakė R.Gibbsas žurnalistams, kurie kartu su B.Obama prezidento lėktuvu iš Danijos sostinės skrido į Vašingtoną.

B.Obama su žmona Michelle buvo nuvykę į Kopenhagoje surengtą TOK posėdį, kuriame jie asmeniškai ragino balsuoti už Čikagą – miestą, kuriame abu ilgą laiką gyveno.

B.Obama tapo pirmuoju pareigas einančiu JAV prezidentu, asmeniškai dalyvavusiu savo šalies miesto olimpinėje kampanijoje.

„Prezidentas niekada nevengtų kur nors nukeliauti ir pasikalbėti apie savo šalį. Jis nepaprastai didžiuojasi šiomis savo pastangomis“, – pabrėžė R.Gibbsas, pridūręs, kad pirmoji JAV pora šioje kampanijoje dalyvavo „labai nuoširdžiai“.

Vėliau parskridęs į Vašingtoną B.Obama žurnalistams sakė, jog tikėjosi sugrįžti iš Kopenhagos su „geresnėmis žiniomis“, tačiau pasveikino Rio de Žaneirą su pergale.

„Galima sužaisti puikias rungtynes, tačiau vis tiek neiškovoti pergalės“, – guodėsi prezidentas žurnalistams Baltuosiuose rūmuose.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius