-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Obamą palygino su negyva šimpanze (video)

Populiariame Jungtinių Valstijų laikraštyje išspausdinta karikatūra, kurioje aiškiai parodytos paralelės tarp naujojo šalies prezidento Baracko Obamos ir įsiutusios šimpanzės, papiktino Amerikos pilietinių teisių atstovus ir išrinktus valdžios pareigūnus. Jie pareiškė, kad ši karikatūra – rasinių stereotipų, vaizduojančių juodaodžius kaip beždžiones, aidas.

Kaip rašo aol.com, dienraštyje „The New York Post“ išspausdinta Seano Delono karikatūra vaizduoja negyvą šimpanzę ir du policijos pareigūnus, kurių vienas laiko ginklą, o iš jo rūksta dūmai. Karikatūros užrašas skelbia: „Jiems reikės rasti ką nors naują, kas parašys kitą stimulo projektą.“

Karikatūroje vaizduojama šimpanzė, vardu Travis, kurią pirmadienį Konektikuto valstijoje nušovė policijos pareigūnas, kai ši užpuolė šeimininkės draugę.

B.Obama – pirmasis Jungtinių Valstijų prezidentas juodaodis – antradienį pasirašė ekonomikos gaivinimo planą. Baltųjų rūmų spaudos sekretorius Robertas Gibbsas atsisakė komentuoti karikatūrą. „Karikatūros nemačiau“, – sakė jis žurnalistams „Air Force One“ lėktuve, Amerikos prezidentui iš Arizonos grįžtant į Vašingtoną. Arizonoje B.Obama paskelbė minėtą planą. „Nemanau, kad iš esmės verta skaityti „The New York Post“, – sakė prezidento aplinkos atstovas.

Kritikai karikatūrą pavadino rasine ir pažymėjo, kad ji subanalino tragediją, per kurią moteris buvo suluošinta, o šimpanzė nušauta.

„Kaip laikraštis galėjo išspausdinti šią karikatūrą, tarytum ji būtų satyra? – stebėjosi Juodaodžių žurnalistų nacionalinės asociacijos prezidentė Barbara Ciara. – Palyginti pirmąjį tautos afroamerikietį lyderį su negyva šimpanze yra tolygu rasinei nesąmonei.“

Pilietinių teisių atstovai minėtą karikatūrą pavadino „mažų mažiausiai neraminančia, prisimenant istorinius rasinius išpuolius prieš afroamerikiečius, per kuriuos pastarieji buvo lyginami su beždžionėmis“.

VIDEO: NAACP : FIRE EDITOR CARTOONIST BOYCOTT THE NEW YORK POST

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius