-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oficialu: Rusija pripažinta diktatūra, o V.Putinas – diktatoriumi

Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja (ETPA) priėmė rezoliuciją, kurioje Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pripažįstamas diktatoriumi, o šalis agresorė – diktatūra, skelbia ukrainiečių naujienų agentūros.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „IMAGO“/„Scanpix“

„Parlamentinė Asamblėja ką tik priėmė rezoliuciją, kurioje Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pripažįstamas diktatoriumi, o Rusija – de facto diktatūra“, – susirašinėjimo platformoje „Telegram“ paskelbė Ukrainos parlamento narys Oleksijus Hončarenka.

Teigiama, kad už rezoliuciją balsavo 46 Europos Tarybos narės.

„Pritariu šiandien priimtai rezoliucijai, kuria Rusija pripažįstama diktatūra. Daugiau nei 20 metų trunkantis antikonstitucinis vieno žmogaus valdymas lėmė nusikaltimus šalyje ir užsienyje. Palankiai vertinu raginimą 46 Europos Tarybos šalims pripažinti V.Putiną neteisėtu pasibaigus jo dabartinei kadencijai“, – socialiniuose tinkluose džiaugėsi Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba.

Pažymima, kad Rusijos Konstitucijos keitimo procedūra, leidusi V.Putinui likti valdžioje iki 2036 m., prieštarauja pačiai Rusijos Konstitucijai.

Parlamentinė Asamblėja pripažino, kad didžiulė V.Putino valdžia ir visiškas stabdžių ir atsvarų sistemos nebuvimas pavertė Rusiją de facto diktatūra.

Institucija paragino pripažinti V.Putiną neteisėtu šalies vadovu pasibaigus dabartinei kadencijai ir nutraukti visus ryšius su juo, išskyrus humanitarinius ir taikius.

Prieš tai Europos Tarybos Parlamentinė Asamblėja priėmė rezoliuciją „Tolesnis Rusijos Federacijos agresijos prieš Ukrainą eskalavimas“, kurioje Rusijos režimas pripažintas teroristiniu ir pripažinta, kad agresija prieš Ukrainą prasidėjo 2014 m.

Arešto orderis

Kovo mėnesį Tarptautinio baudžiamojo teismo prokuroras Kareemas Chanas išdavė Rusijos prezidento V.Putino arešto orderį dėl Ukrainos vaikų pagrobimo bylos. Pagal Hagos orderį V.Putinas gali būti suimtas už Rusijos ribų, šalyse, kurios prisijungusios prie Romos statuto, ir pristatytas į teismą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius