Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Olandijos policija priartėjo prie senos žiauraus nužudymo bylos išsprendimo

Vieną Nyderlandus sukrėtusią bylą nagrinėjantys tyrėjai trečiadienį informavo, kad nustatė asmenį, įtariamą prieš du dešimtmečius nužudžius vieną berniuką.
Nyderlandų policija
Nyderlandų policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nicky Verstrappeno lavonas buvo rastas 1998-ųjų rugpjūčio 11-ąją – praėjus dienai po jo dingimo iš jaunimo stovyklos pietinėje Limburgo provincijoje. Jis buvo seksualiai išnaudotas prieš mirtį.

Policija tuo metu surengė didžiules gaudynes, kurias atidžiai stebėjo vietos žiniasklaida ir Olandijos visuomenė, tačiau 11-mečio berniuko žudiko taip ir nepavyko rasti.

Baigiantis laikui pagauti įtariamąjį, policija anksčiau šiemet paprašė daugiau kaip 20 tūkst. vyrų duoti savo DNR mėginių ir tokiu būdu padėti atpažinti kaltininką.

„Naujos tyrimo technikos suteikė mums naujų galimybių. Dabar turime DNR, tiksliai atitinkančios (DNR) pėdsakus, aptiktus ant N.Verstappeno kūno“, – per spaudos konferenciją, įvykusią trečiadienį pietiniame Mastrichto mieste, pareiškė policijos tyrėjas Ferdinandas Schellinkhoutas.

„Ieškome 55-erių Joso Brecho. Jis pastarąjį kartą buvo matytas Prancūzijoje“, – pridūrė jis.

Nyderlandų ir Prancūzijos teisėsauga įtaria, kad J.Brechas, kuris netrukus po nusikaltimo buvo apklaustas kaip liudininkas, slapstosi kalnuotame Vogėzų regione Prancūzijos rytuose, kur turi vasarnamį kalnuose.

Anot F.Schellinkhouto, įtariamojo šeimos nariai balandį pranešė apie vyro dingimą – prieš tai buvęs skautas ir gyvenimo gamtoje ekspertas sakė jiems, kad eina pasivaikščioti kalnuose.

„Pradėjo slapstytis“

„Esame įsitikinę, kad įtariamasis pradėjo slapstytis“, – žurnalistams pareiškė Limburgo policijos viršininkė Ingrid Schaefer-Poels ir paprašė visuomenės narių pranešti policijai bet kokios informacijos apie jo buvimo vietą.

Trečiadienio pareiškimas reiškia, kad N.Verstappeno šeima vienu žingsniu priartėjo prie tiesos, kas atsitiko berniukui tą naktį, kai jis dingo.

Ši byla tapo vienu išsamiausių nužudymo tyrimų per visą Nyderlandų istoriją.

Policija sako, kad naujos skaitmeninės technologijos padėjo jiems iš pėdsakų ant N. Verstrappeno drabužių išsiaiškinti žudiko DNR charakteristiką dar 2008-aisiais, tačiau lig šiol nepavyko rasti DNR atitikmens.

Anksčiau šiemet apie 16 tūkst. vyrų, gyvenančių netoli berniuko nužudymo vietos paprašius tyrėjams savanoriškai davė savo DNR mėginius.

Tačiau praeityje apklausto J.Brecho, kuriam tuomet buvo 35-eri, nebuvo tarp savanorių, taigi policijai tai pasirodė įtartina.

J.Brecho šeimos nariams pranešus apie jo dingimą, Nyderlandų ir Prancūzijos policija atliko kratą įtariamojo namelyje Vogėzų regione.

„Aptikome DNR pėdsakų ant jo asmeninių daiktų. Jie atitiko (įtariamojo DNR)“, – nurodė vyriausiasis prokuroras Janas Elandas.

Birželio 12-ąją J.Brechui buvo išduotas arešto orderis, galiojantis visoje Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius