Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oleksandras Turčynovas: tarp teroristų Slovjanske – daug žuvusių ir sužeistų, žuvo ir antiteroristinės operacijos dalyvių

Ukrainos Aukščiausiosios Rados pirmininkas, laikinasis prezidentas Oleksandras Turčynovas paskelbė, kad Antiteroristinė operacija Slovjanske tęsiama. Jis taip pat pateikė informaciją apie aukas, skelbia unian.net.
Oleksandas Turčynovas
Oleksandas Turčynovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

O.Turčynovas pranešė, kad Slovjanskas vis dar apsuptas Ukrainos pajėgų, miesto šturmas tęsiamas. Jis taip pat informavo, kad, naujausiais duomenimis, šturmo metu du Ukrainos kariškiai žuvo, septyni buvo sužeisti.

O.Turčynovas sakė: „Šiandien ryte mes pradėjome aktyvią Antiteroristinės operacijos fazę, nukreiptą prieš Slovjanske įsikūrusią pagrindinę kovotojų bazę, kuri terorizuoja visą Donecko regioną. Mūsų pagrindinis tikslas – apginti žmones ir išvengti aukų“. 

O.Turčynovas teigia, kad „Ukrainos kariai kaunasi su samdiniais iš užsienio, su teroristais ir nusikaltėliais, kurie ima įkaitus, žudo ir kankina žmones, kurie su ginklais kelia grėsmę Ukrainos teritoriniam vientisumui ir stabilumui“. 

„Per šį operacijos etapą pavyko užimti visus įtvirtintus atraminius punktus ir kontrolės postus aplink Slovjansko miestą“, – sakė jis, kreipdamasi į tautą.

O.Turčynovas teigia, kad „Ukrainos kariai kaunasi su samdiniais iš užsienio, su teroristais ir nusikaltėliais, kurie ima įkaitus, žudo ir kankina žmones, kurie su ginklais kelia grėsmę Ukrainos teritoriniam vientisumui ir stabilumui“. 

Laikinasis prezidentas sakė, kad operacija vyksta ne taip greitai, kaip norėtųsi, nes teroristų bazės yra išsidėstę dideliuose miestuose, o jie patys slepiasi už civilių, prisidengia įkaitais, šaudo iš daugiabučių. 

O.Turčynovas teigė, kad tarp nusikaltėlių yra daug žuvusiųjų ir sužeistųjų, nemažai jų suimta. 

Laikinasis Ukrainos prezidentas teigė, kad naktį į Ukrainos teritoriją bandė įsiveržti grupė ginkluotų rusų diversantų, tačiau juos sustabdė pasieniečiai. 

O.Turčynovas kreipėsi ir į Rusijos vadovybę: „Liaukitės kelti isteriją dėl to, kas vyksta Ukrainoje. Baikite grasinti. Jeigu jums kelia nerimą žmogaus teisių pažeidimai, užsiimkite jų gynimu savo šalyje, kur žmogaus teisių pažeidimai tapo sisteminiais. Mes reikalaujame, kad Rusija nutrauktų provokacijas prieš mūsų šalį ir nenaudotų terorizmo, diversijų ir karinės grėsmės kaip spaudimo mūsų šaliai formos“. 

O.Turčynovas išreiškė įsitikinimą, kad, nepaisant sunkumų, šalyje pavyks atkurti taiką ir ramybę. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius