Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

OPCW balsavo už Sirijos teisių suspendavimą organizacijoje

Cheminio ginklo uždraudimo organizacijos (OPCW) narės trečiadienį balsuodamos žengė precedento neturintį žingsnį, atimdamos Sirijos teises šioje organizacijoje, kai po atlikto tyrimo Damaskas buvo apkaltintas dėl nervus paralyžiuojančių dujų atakų.
OPCW būstinė
OPCW būstinė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Iniciatyva suspenduoti Sirijos „teises ir privilegijas“ sulaukė būtino dviejų trečdalių OPCW valstybių narių palaikymo. Už ją balsavo tokios šalys kaip Prancūzija, Britanija, ir Jungtinės Valstijos.

„Atsižvelgiant į šį rezultatą, rezoliucijos projektas yra priimtas“, – paskelbė Jose Antonio Zabalgoitia Trejo, pirmininkavęs organizacijos būstinėje Hagoje vykusiam posėdžiui.

Už šią rezoliuciją balsavo 87 šalys. Penkiolika, įskaitant Siriją, Rusiją, Kiniją ir Iraną, balsavo prieš, dar 34 susilaikė, pranešė OPCW pareigūnai. Iš viso balsavo 136 iš 193 organizacijos narių.

Sirijos teisių organizacijoje suspendavimas yra atsakas į pernai OPCW atlikto tyrimo išvadas, kad 2017 metų kovo mėnesį Sirijos oro pajėgos panaudojo zarino ir chloro dujas Latamnos gyvenvietėje.

Balsavimui pateiktame dokumente teigiama, kad OPCW, „atidžiai peržiūrėjusi Sirijos Arabų Respublikos įsipareigojimus pagal (cheminių ginklų) konvenciją ir jų nevaržydama, nusprendžia sustabdyti toliau paminėtas (Sirijos) teises ir privilegijas“.

Tarp šių teisių minima teisė balsuoti visų organizacijos narių metinėse konferencijose arba OPCW vykdomojoje taryboje, dalyvauti rinkimuose į vykdomąją tarybą arba užimti bet kokį postą agentūroje, nurodoma jame.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius