-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

OPCW tikrina informaciją apie numanomą cheminę ataką Sirijoje

Cheminio ginklo uždraudimo organizacija (OPCW) tikrina informaciją apie numanomą cheminę ataką Sirijos sukilėlių kontroliuojamame Dumos mieste, rašoma pirmadienį organizacijos tinklalapyje paskelbtame pareiškime. 
Cheminė ataka Sirijos Dumos mieste
Cheminė ataka Sirijos Dumos mieste / „Scanpix“/AP nuotr.

Pareiškime rašoma, kad OPCW „įdėmiai rinko duomenis apie incidentą ir atliko pirminę pranešimų apie galimą cheminio ginklo panaudojimą analizę“.

Šiuo metu OPCW misijos ekspertai „iš visų prieinamų šaltinių renka papildomą informaciją, kad būtų nustatyta, ar iš tiesų buvo panaudotas cheminis ginklas“.

Pareiškime priduriama, kad vėliau OPCW misija supažindins organizacijos nares su savo darbo rezultatais.

OPCW generalinis direktorius Ahmetas Uzumcu savo ruožtu išreiškė susirūpinimą pranešimais apie numanomą cheminę ataką Sirijoje.

Sirijos opozicijos aktyvistai ir vietos gelbėtojai pranešė, kad per šeštadienį surengtą numanomą cheminę ataką paskutinėje sukilėlių tebekontroliuojamoje teritorijoje prie Damasko iš rytų prisišliejusiame Rytų Gutos rajone žuvo daugiau kaip 40 žmonių.

VIDEO: Paviešinti kraupūs vaizdai po cheminės atakos Sirijoje

Įtariamą ataką pasmerkė, JAV, Jungtinė Karalystė, pirmadienį – ir Europos Sąjunga, dėl jos apkaltinusi Basharo al Assado režimą. Prisidėjo ir Persijos įlankos valstybės – Saudo Arabija, Kataras, Bahreinas ir Kuveitas.

Pasak ES atstovės Majos Kocijančič, savaitgalį ir anksti pirmadienį skelbiant pranešimus apie dar vieną žiaurų nusikaltimą Sirijoje, ES „iš kelių šaltinių sužinojo“ ir įsitikino, kad už šią įtariamą cheminę ataką „yra atsakingas Sirijos režimas“.

ES sekmadienį paskelbtame pareiškime paragino B.al Assado sąjungininkus Rusiją ir Iraną „panaudoti savo įtaką, kad bet kokių kitų atakų ateityje būtų išvengta ir kad būtų užtikrintas karo veiksmų nutraukimas bei smurto deeskalavimas“ pagal Jungtinių Tautų rezoliuciją.

Damasko režimas kategoriškai atmeta kaltinimus surengus cheminę ataką. B.al Assadą gina ir Rusija bei Iranas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius