Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Opozicijos aktyvistai varo lauk Vladimirą Putiną plakatu netoli Kremliaus sienos

Artėjant šeštadienį numatytai masinei protesto akcijai liberalios opozicijos aktyvistai trečiadienį iškabino netoli Kremliaus sienos plakatą su perbrauktu premjero Vladimiro Putino atvaizdu ir šūkiu: „Putinai, eik lauk!“, skirtą prezidento rinkimų kampanijos favoritui.
Plakate nupieštas chrestomatinis V.Putino atvaizdas iš Amerikos žurnalo „Time“, išrinkusio Rusijos lyderį „2007 metų žmogumi“
Plakate nupieštas chrestomatinis V.Putino atvaizdas iš Amerikos žurnalo „Time“, išrinkusio Rusijos lyderį „2007 metų žmogumi“ / „Scanpix“ nuotr.

Plakate nupieštas chrestomatinis V.Putino atvaizdas iš Amerikos žurnalo „Time“, išrinkusio Rusijos lyderį „2007 metų žmogumi“. Plakatas buvo pritvirtintas ant pastato anapus upės, žiūrint nuo Kremliaus, stogo, iš kur gerai matomas Spaso bokštas.

„Reuters“ fotokorespondentas Denisas Siniakovas sakė, kad plakatą iškabino keli žmonės maždaug 11 val., ir jis kabojo ne mažiau nei pusvalandį.

Vienas judėjimo „Solidarumas“ lyderių Ilja Jašinas parašė savo tinklaraštyje, kad plakatą iškabino jis su draugais, perduodamas „labų dienų Putinui“, dėl kurio dabartinis prezidentas Dmitrijus Medvedevas atsisakė balotiruotis antrajam laikotarpiui per rinkimus kovą.

„Nieko keista, kad plakatas, atkreiptas į Kremlių, kur kol kas dar formaliai sėdi Medvedevas... Putinas kaip buvo, taip ir liko Kremliaus šeimininkas. Ir kaip tik jis yra politinės sistemos, sunaikinusios šalyje konkurenciją, konstruktorius ir ideologas“, – parašė I.Jašinas.

Jis išvardijo bendražygius, dalyvavusius akcijoje ir pranešė, kad niekas iš jų nebuvo sulaikytas.

Šeštadienį tūkstančiai V.Putinu nepatenkintų žmonių ketina surengti eitynes sostinės centre, spaudžiant 20 laipsnių šalčiui, ir reikalauti, kad būtų surengti sąžiningi rinkimai.

Daugybė protestų, prasidėjusių po rinkimų į Valstybės Dūmą gruodžio 4 dieną, buvo didžiausi per 12 V.Putino valdymo metų. Protestuotojų skaičius didėjo kiekvienoje akcijoje ir pasiekė maždaug 70 tūkst. žmonių akademiko Sacharovo prospekte prieš Naujuosius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius