-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Opozicijos tiklaraštininkas išėjęs iš areštinės sveikina „naująją Rusiją“

Kremliaus kritikas, tinklaraštininkas Aleksejus Navalnas trečiadienį išėjęs iš areštinės, kur praleido 15 parų už dalyvavimą nesankcionuotame mitinge prieš rinkimų rezultatus, sveikino „naująją Rusiją“ ir perspėjo dėl tolesnių opozicijos protestų.
Aleksejus Navalnas išleistas iš areštinės.
Aleksejus Navalnas išleistas iš areštinės. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

A.Navalnas, tapęs garsia opozicijos figūra per savo tinklaraštį, kuriame demaskuoja korupciją valstybinėse kompanijose ir kritikuoja premjerą Vladimirą Putiną, buvo išleistas iš vienos policijos nuovados Maskvoje, pranešė opozicinis judėjimas „Solidarumas“.

Jis buvo suimtas už tai, kad dalyvavo pirmajame iš virtinės protestų, kurie po gruodžio 4-osios rinkimų nusirito per Rusiją ir sukrėtė Kremlių. Rinkimus laimėjo V.Putino valdančioji partija „Vieningoji Rusija“, bet opozicija sako, kad rinkimų rezultatai buvo klastojami.

„Tai, kas įvyko, yra nuostabu. Prieš penkiolika dienų aš buvau areštuotas vienoje šalyje, o išėjau – kitoje“, – naktį išėjęs į laisvę pareiškė A.Navalnas.

Tai, kas įvyko, yra nuostabu. Prieš penkiolika dienų aš buvau areštuotas vienoje šalyje, o išėjau – kitoje.

Jis padėkojo susirinkusiesiems už paramą ir pažymėjo, kad būdamas areštuotas gavo daugybę siuntinių. „Jeigu būčiau suvalgęs visus vaisius, kuriuos man atnešė, man būtų prasidėjusi diatezė, todėl daug to, kas mums buvo perduota, mes palikome tiems, kurie tebėra areštuoti“, – sakė jis.

Susirinkusiems žurnalistams, kurie drauge su šalininkais sutiko A.Navalną prie išėjimo iš Marli parko rajono policijos skyriaus teritorijos, jis sakė, jog skųsis dėl to, kad prievarta buvo pervežtas iš administracinio arešto izoliatoriaus į rajono policijos skyrių.

„Man ir Iljai Jašinui pasiūlė važiuoti į skyrių, bet mes atsisakėme. Prieš kelias valandas mane iškvietė neva pasirašyti pareiškimo, po to jėga mane, apsirengusi tik sportiniais marškinėliais ir apsiavusį šlepetėmis, įsodino į automobilį ir išvežė. Aš manau, kad tai neteisėta, ir parašysiu skundą dėl policijos veiksmų“, – sakė A.Navalnas. 

Jis pažymėjo, kad įdomiai praleido arešto laiką, per kurį išmoko žaisti nardais. Be to, opozicionierius pranešė, kad su kameros draugais skaitė įvairias knygas ir sužinojo daug naujų ir įdomių dalykų.

Jis pareiškė, jog tebemano, kad įvykę rinkimai buvo neteisėti, ir per arešto laiką tik sustiprėjo ši mintis. Jis mano, kad opozicinis dabartinės valdžios priešininkų judėjimas stiprėja.

Jeigu būčiau suvalgęs visus vaisius, kuriuos man atnešė, man būtų prasidėjusi diatezė, todėl daug to, kas mums buvo perduota, mes palikome tiems, kurie tebėra areštuoti

Gruodžio10 dieną, kai A.Navalnas sėdėjo už grotų, Rusijoje prieš rinkimų rezultatus protestavo dešimtys tūkstančių žmonių – tai buvo didžiausias visuomenės pykčio pasireiškimas nuo pat neramiojo 10-ojo dešimtmečio.

Opozicijai šeštadienį planuojant naują masinį mitingą, A.Navalnas pažadėjo padaryti viską, kad užtikrintų tolesnį protestų bangos judėjimą.

„Dėsime ypatingas, neįmanomas pastangas ragindami žmones dalyvauti susirinkime gruodžio 24 dieną“, – sakė jis.

„Eisime į gatves, kol bus patenkinti mūsų teisėti ir sveiko proto (diktuojami) reikalavimai“, – pareiškė jis ir paragino įregistruoti visas politines partijas ir iš naujo surengti balsavimus visur, kur bus įrodyta sukčiavimo atvejų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius